Prajitura cu aroma de toamna!
Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi. Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii. Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat. Blatul: Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute. Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta. Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul. Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine. Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se servestee! Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaReteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...
Reteta Focaccia (reteta video)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii