Prajitura cu aroma de toamna!
Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi. Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii. Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat. Blatul: Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute. Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta. Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul. Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine. Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se servestee! Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii