Rulada de biscuiti cu banane

Rulada de biscuiti cu banane este delicioasa si usor de pregatit. Rulada de biscuiti poate fi pregatita cu succes pentru o gustare sau pentru platoul cu prajituri de la ocaziile festive.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sirop:
  • 50 gr. margarina
  • 250 ml. lapte
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • esenta de rom (dupa gust)
  •  
  • Pentru compozitia alba:
  • 200 gr. margarina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 100 gr. nuca de cocos
  • esenta de vanilie( tot dupa gust)
  •  
  • In plus:
  • 500g biscuiti simpli
  • 2 banane

Mod de preparare

Se fierb ingredientele pentru sirop, pana se leaga putin compozitia si se da la rece, nu in frigider ca face o pojghita, nu tocmai estetica. Daca acest lucru se intampla totusi, fiti fara grija ca se topeste daca amestecati cu nitica putere...Intre timp se zdrobesc 500 gr, de biscuiti, eu i-am batut bine la cap cu batatorul de snitele intr-o punga.

Siropul caldut se amesteca cu biscuitii rezultand o pasta, e cu atat mai fina cu cat biscuitii sunt mai faramitati.

Ii lasam sa-si traga sufletul si o aroma puternica de rom si trecem la compozitia alba.

Purcedem si la frecatul lor pana devine o pasta fina si nu se mai simte deloc zaharul, chiar de e el facut pudra...

Se intinde pe o folie de copt prima foaie de cacao, adica cea neagra cu biscuiti, apoi urmeaza compozitia alba.

Foaia nu trebuie sa fie mai lata de o palma si jumatate si lunga cat va ajunge.In functie de cat de lunga e, de atatea banane aveti nevoie. Eu am folosit 2. Nu va descumpaniti daca le vedeti incovoiate, indreptati-le usor cu mana insa fara a le rupe...Dar n-am zis unde se pun. Deci, cele 2 micute se pun pe lungimea foii pe partea dinspre voi pentru a o putea rula.

Si incepem rulajul cat mai strans, ajutandu-ne de foaia de copt.
La frigider cu ea cateva ore, pentru reusita sigura o noapte!

Reteta de rulada de biscuiti cu banane a fost propusa de Newme pe forum culinar.


Serviti rulada de biscuiti cu banane de la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca