Pariziene cu fondant de mere

Fondant de mere Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam. Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Fondant de mere: 200 gr mere curatate si taiate cubulete
  • 2 oua
  • 20 gr zahar
  • 60 ml smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 gr fecula de cartofi (amidon)
  • 60 gr unt
  • 100 ml apa
  • Pariziene:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 260gr lapte
  • 50 gr unt
  • sare(un varf)
  • 1 ou(50 gr fara coaja)deci mediu

Mod de preparare

Fondant de mere

Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.

Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.

Mixam merele pana le reducem in piure. Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.

Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,apoi ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.

Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).

Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.

Lasam crema sa se raceasca.

Pariziene

Am facut aluatul la masina de paine. Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul, untul, zaharul, faina si drojdia la sfarsit.

Impartim aluatul in 7 bilute.

Intindem prima biluta in forma de dreptunghi:

Cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate.

Pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia.

Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.

Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul.

Reincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra.

Dupa 10 minute sunt gata. Se desfac in fasiute!
Pofta buna!

Reteta Pariziene cu fondant de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete patiserie cu mere: Strudel cu mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

Rapid si delicios!

Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa