Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde este delicioasa si sanatoasa. Nu orice reteta de ciorba trebuie sa fie acrita cu bors, in acest caz ciorba de fasole fiind acrita cu sos de rosii. :) Pofta buna!!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fasole
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 bucata telina (200 gr)
  • 3-4 catei usturoi
  • 250 ml bulion (suc de rosii)
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • sare
  • condimente (busuioc
  • cimbru
  • marar
  • leustean ... ce va place)

Mod de preparare

Se taie marunt legumele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert cateva minute se adauga fasolea spalata si curatata si sarea, se lasa sa fiarba la foc incet pana fierbe fasolea.

Separat se face un rantas din putin ulei faina si se stinge cu bulion, se toarna in oala si se mai fierbe cateva minute adaugandu-se si busuiocul si cimbrul. Se stinge focul si se mai adauga usturoiul zdrobit (mujdei) si ouale batute.

Se serveste cu mamaliga, defapt la noi se faceau "cocoloase" din mamaliga si branza adica mamaliga amestecata cu branza. De acrit se mai acreste cu bors.

Reteta de ciorba de fasole verde a fost propusa de amalia_aa pe forum culinar.

Serviti ciorba de fasole verde langa mamaliga si-un ardei iute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide