Friptura de miel pentru masa de Pasti este un preparat foarte important in celebrarea celei mai mari sarbatori a crestinatatii.
In anul 1445 i. Hr., de pe vremea plecarii din Egipt a poporului evreu randuit de Moise, a fost trimis ingerul nimicitor peste toata tara Egiptului, ca sa loveasca cu moartea pe toti noii nascuti. Insa, Dumnezeu a dat o porunca speciala poporului sau care se afla in Egipt, si a carei ascultare le asigura protectia. Fiecare familie trebuia sa ia un miel de un an si sa-l injunghie in seara celei de-a paisprezecea zi a lunii Abib (aproximativ aprilie), iar cu o parte din sangele mielului sacrificat trebuia sa stropeasca cei doi stalpi si pragul de sus al tocului usii de la intrarea caselor lor. Ingerul nimicitor urma sa treaca peste casele stropite cu acest sange, sa le crute.
De aici se trage si numele sarbatoriii, termenul Pasti venind de la ebraicul pesah, care inseamna "a sari peste".
Astfel, cu ocazia sarbatorilor Pascale, credinciosii de peste tot din lume pun pe masa friptura de miel, dar si pentru ca Iisus mai este considerat "Mielul lui Dumnezeu" care a ridicat pacatul lumii prin sacrificiul sau suprem.
Asadar, iata cum sa pregatiti cele mai bune fripturi din carne de miel pentru Pasti.
2. Marinarea mielului de Pasti in vin si mirodenii
3. Miel cu masline si sos de ansoa
5. Friptura de miel coroana umpluta
6. Cotlet de miel in sos de miere cu balsamico
7. Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru
9. Mancare de miel cu vin si oregano
10. Pulpa de miel cu vin si lamaie
Sursa foto: cleaneatingmag.com
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacNegresa pufoasa cu glazura delicioasa de ciocolata!
Desert prajitura negresaNu necesita mult timp si este o rulada tare aromata si delicioasa.
Rulada cu ciocolata si aroma de portocaleCiorbita de pui cu diverse legume este perfecta in sezonul rece. Aceasta reteta de ciorba de pui este usor de pregatit, dar...
Supa de pui cu diverse legumeAsa e cand nasa e master chef si iti face pofta =))
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-PotDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii