Friptura de miel pentru masa de Pasti este un preparat foarte important in celebrarea celei mai mari sarbatori a crestinatatii.
In anul 1445 i. Hr., de pe vremea plecarii din Egipt a poporului evreu randuit de Moise, a fost trimis ingerul nimicitor peste toata tara Egiptului, ca sa loveasca cu moartea pe toti noii nascuti. Insa, Dumnezeu a dat o porunca speciala poporului sau care se afla in Egipt, si a carei ascultare le asigura protectia. Fiecare familie trebuia sa ia un miel de un an si sa-l injunghie in seara celei de-a paisprezecea zi a lunii Abib (aproximativ aprilie), iar cu o parte din sangele mielului sacrificat trebuia sa stropeasca cei doi stalpi si pragul de sus al tocului usii de la intrarea caselor lor. Ingerul nimicitor urma sa treaca peste casele stropite cu acest sange, sa le crute.
De aici se trage si numele sarbatoriii, termenul Pasti venind de la ebraicul pesah, care inseamna "a sari peste".
Astfel, cu ocazia sarbatorilor Pascale, credinciosii de peste tot din lume pun pe masa friptura de miel, dar si pentru ca Iisus mai este considerat "Mielul lui Dumnezeu" care a ridicat pacatul lumii prin sacrificiul sau suprem.
Asadar, iata cum sa pregatiti cele mai bune fripturi din carne de miel pentru Pasti.
2. Marinarea mielului de Pasti in vin si mirodenii
3. Miel cu masline si sos de ansoa
6. Cotlet de miel in sos de miere cu balsamico
7. Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru
9. Mancare de miel cu vin si oregano
10. Pulpa de miel cu vin si lamaie
Sursa foto: cleaneatingmag.com
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe