Cum sa prepari cele mai bune 10 fripturi de miel pentru Pasti

Cum sa prepari cele mai bune 10 fripturi de miel pentru Pasti

Friptura de miel pentru masa de Pasti este un preparat foarte important in celebrarea celei mai mari sarbatori a crestinatatii.


In anul 1445 i. Hr., de pe vremea plecarii din Egipt a poporului evreu randuit de Moise, a fost trimis ingerul nimicitor peste toata tara Egiptului, ca sa loveasca cu moartea pe toti noii nascuti. Insa, Dumnezeu a dat o porunca speciala poporului sau care se afla in Egipt, si a carei ascultare le asigura protectia. Fiecare familie trebuia sa ia un miel de un an si sa-l injunghie in seara celei de-a paisprezecea zi a lunii Abib (aproximativ aprilie), iar cu o parte din sangele mielului sacrificat trebuia sa stropeasca cei doi stalpi si pragul de sus al tocului usii de la intrarea caselor lor. Ingerul nimicitor urma sa treaca peste casele stropite cu acest sange, sa le crute.


De aici se trage si numele sarbatoriii, termenul Pasti venind de la ebraicul pesah, care inseamna "a sari peste".


Astfel, cu ocazia sarbatorilor Pascale, credinciosii de peste tot din lume pun pe masa friptura de miel, dar si pentru ca Iisus mai este considerat "Mielul lui Dumnezeu" care a ridicat pacatul lumii prin sacrificiul sau suprem.


Asadar, iata cum sa pregatiti cele mai bune fripturi din carne de miel pentru Pasti.


1. Stufat de miel cu menta



2. Marinarea mielului de Pasti in vin si mirodenii



3. Miel cu masline si sos de ansoa



4. Pulpa de miel la cuptor



5. Friptura de miel coroana umpluta



6. Cotlet de miel in sos de miere cu balsamico



7. Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru



8. Miel cu rozmarin si cimbru



9. Mancare de miel cu vin si oregano



10. Pulpa de miel cu vin si lamaie



Sursa foto: cleaneatingmag.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide