Cum sa prepari cele mai bune 10 fripturi de miel pentru Pasti

(0)
admin postat de

Friptura de miel pentru masa de Pasti este un preparat foarte important in celebrarea celei mai mari sarbatori a crestinatatii.


In anul 1445 i. Hr., de pe vremea plecarii din Egipt a poporului evreu randuit de Moise, a fost trimis ingerul nimicitor peste toata tara Egiptului, ca sa loveasca cu moartea pe toti noii nascuti. Insa, Dumnezeu a dat o porunca speciala poporului sau care se afla in Egipt, si a carei ascultare le asigura protectia. Fiecare familie trebuia sa ia un miel de un an si sa-l injunghie in seara celei de-a paisprezecea zi a lunii Abib (aproximativ aprilie), iar cu o parte din sangele mielului sacrificat trebuia sa stropeasca cei doi stalpi si pragul de sus al tocului usii de la intrarea caselor lor. Ingerul nimicitor urma sa treaca peste casele stropite cu acest sange, sa le crute.


De aici se trage si numele sarbatoriii, termenul Pasti venind de la ebraicul pesah, care inseamna "a sari peste".


Astfel, cu ocazia sarbatorilor Pascale, credinciosii de peste tot din lume pun pe masa friptura de miel, dar si pentru ca Iisus mai este considerat "Mielul lui Dumnezeu" care a ridicat pacatul lumii prin sacrificiul sau suprem.


Asadar, iata cum sa pregatiti cele mai bune fripturi din carne de miel pentru Pasti.


1. Stufat de miel cu menta



2. Marinarea mielului de Pasti in vin si mirodenii



3. Miel cu masline si sos de ansoa



4. Pulpa de miel la cuptor



5. Friptura de miel coroana

...
recomandari

Ajunsi in pragul sarbatorilor de Paste cu pregatirile in toi, amintim de Cartea sfanta comuna celor doua ...

citește—

Celebrarea Pastelui dateaza aproximativ din anul 1445 in. H, de pe vremea plecarii din Egipt a poporului evreu ...

citește—

Carnea de miel este in masura sa imbunatateasca activitatea splinei si a rinichilor, sa inlature starea ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite