S-au umplut livezile din Romania de prune si acum le gasim prin toate pietele.
Pentru cei care nu stiu, prunele sunt excelente surse naturale de vitamine si de minerale. Acestea ajuta la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului, contin vitaminele A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul si fierul, precum si acizi organici, protide si celuloza.
Datorita substantelor pe care le contin, prunele au proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente si dezintoxicante. Ele diminueaza inflamatiile si usureaza tranzitul intestinal. Mai mult decat atat, prunele sunt foarte bune si in cazuri de anemie, constipatie sau hemoroizi.
Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le aduce consumul de prune. Insa, prunele sunt niste fructe foarte versatile, ce pot fi folosite atat in prajituri, cat si in mancaruri sarate, cu precadere in combinatie cu carnea.
Asadar, v-am pregatit o lista cu 10 retete delicioase pe baza de prune pe care trebuie sa le incercati:
2. Rulada de muschiulet de porc cu prune
4. Rulada de porc cu sos picant de prune
7. Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune
8. Prajitura rasturnata cu prune
9. Smoothie cu prune si smochine
10. Tarta rustica cu prune si nuci
Sursa foto: commons.wikimedia.org
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii