S-au umplut livezile din Romania de prune si acum le gasim prin toate pietele.
Pentru cei care nu stiu, prunele sunt excelente surse naturale de vitamine si de minerale. Acestea ajuta la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului, contin vitaminele A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul si fierul, precum si acizi organici, protide si celuloza.
Datorita substantelor pe care le contin, prunele au proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente si dezintoxicante. Ele diminueaza inflamatiile si usureaza tranzitul intestinal. Mai mult decat atat, prunele sunt foarte bune si in cazuri de anemie, constipatie sau hemoroizi.
Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le aduce consumul de prune. Insa, prunele sunt niste fructe foarte versatile, ce pot fi folosite atat in prajituri, cat si in mancaruri sarate, cu precadere in combinatie cu carnea.
Asadar, v-am pregatit o lista cu 10 retete delicioase pe baza de prune pe care trebuie sa le incercati:
2. Rulada de muschiulet de porc cu prune
4. Rulada de porc cu sos picant de prune
7. Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune
8. Prajitura rasturnata cu prune
9. Smoothie cu prune si smochine
10. Tarta rustica cu prune si nuci
Sursa foto: commons.wikimedia.org
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii