Secretele celor mai buni cozonaci pentru Pasti - 10 retete

(0)
admin postat de

Stim cu totii ca cei mai buni cozonaci sunt cei facuti in casa, cei din comert fiind de multe ori lipsiti de gust si consistenta.


Cum nicio primavara nu este la fel de frumoasa fara mirosul de cozonaci de Pasti, care sa se amestece cu cel al copacilor infloriti de afara, noi va dezvaluim cateva secrete pentru a obtine cei mai pufosi si gustosi cozonaci. 


De asemenea, va oferim si 10 dintre cele mai interesante retete, pentru a avea de unde alege.


Sfaturi utile:


- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii; 


Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde; 


Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor; 


- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata; 


- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina; 


- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat; 


- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste; 


- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute; 


Retetele:


1. Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara


2. Cozonac oparit


3. Cozonac cu nuca


4. Cozonac pufos

...
recomandari

Pastele se apropie cu pasi rapizi iar pietele si supermarketurile sunt doldora de cozonaci pufosi, buni si mai ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite