Stim cu totii ca cei mai buni cozonaci sunt cei facuti in casa, cei din comert fiind de multe ori lipsiti de gust si consistenta.
Cum nicio primavara nu este la fel de frumoasa fara mirosul de cozonaci de Pasti, care sa se amestece cu cel al copacilor infloriti de afara, noi va dezvaluim cateva secrete pentru a obtine cei mai pufosi si gustosi cozonaci.
De asemenea, va oferim si 10 dintre cele mai interesante retete, pentru a avea de unde alege.
Sfaturi utile:
- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii;
- Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde;
- Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;
- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata;
- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;
- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;
- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;
- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute;
Retetele:
1. Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara
6. Cozonac pufos cu aluat oparit
Sursa foto: cozonaculdolofan.ro
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiCine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne ? Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot...
Chiftelute de conopida• vidati toate ingredientele intr-o punga mare (cu exceptia parmezanului si a smantanii dulci), folosind aparatul de vidare
Supa de rosii cu busuioc si parmezanPentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...
Supa crema de spanac cu leurdaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii