Carne

Reteta Burgeri de vita shredded, by Adi Hadean

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 8h 
admin postat de
Postat pe: 10-01-2017
Adaugă în cartea de bucate

ingrediente

4 portii

   Pulpa de vita 1 kg
   Suc de lamaie – 200 ml
   Ulei de floareasoarelui – 300 ml
   Usturoi – ½ capatana
   Foi de dafin – 45
   Rozmarin uscat – 2 linguri
   Sare – 1 lingura
   Zahar – 1 lingura
   Boabe de mustar – 1 lingura
   Ienibahar – 1 lingura
   Piper negru – 1 lingura

mod de preparare

• Se curata de pielite si de grasime pulpa de vita, se taie felii de cate 2 cm si se aseaza in caserola pentru marinare rapida;
• Se acopera carnea cu o marinada care consta in 200 ml suc de lamaie, 300 ml ulei de floarea-soarelui si un amestec aromatizant (1/2 capatana de usturoi, 4-5 foi de dafin, 2 linguri de rozmarin uscat si cate 1 lingura de sare, zahar, boabe de mustar, ienibahar, piper negru);
• Se inchide caserola pentru marinare rapida si se strange supapa de vid; se conecteaza caserola prin furtunul de vidare la Food Saver, se muta supapa in pozitia indicata in manual si se porneste aparatul de vidat; Odata incheiata vidarea, se pastreaza caserola in frigider timp de 15 minute;
• Separat se taie grosier 1 baton de telina apio, 1 bucata de praz de 10 cm, 3 catei de usturoi si 6 rosii;
• Se scoate apoi carnea din marinada, se tamponeaza cu servetele si se rumeneste intr-o tigaie;
• Se adauga legumele sotandu-le si pe acestea ;
• Se muta apoi carnea in vasul ceramic al Crock-Pot slow cooker 4.7 L Digital;
• Cand s-au inmuiat legumele din tigaie, se adauga 250 ml rosii pasate, se aduce la punctul de fierbere si se transfera totul in vasul ceramic peste carne;
• Se seteaza temperatura pe „Low'' timp de 8 ore;
• Odata preparata carnea, se scoate pe o farfurie si se desprind fibrele folosind doua furculite, apoi se asezoneaza cu sare si piper;
• Separat se prajesc chiflele, se ung cu sosul ramas in Crock-Pot, se adauga carnea, se garniseste cu ardei si ceapa rosie murata, se adauga un sos facut din smantana, mustar de Dijon si praz proaspat si se savureaza cu placere.
Pentru ardei si ceapa murata:
• Se foloseste aceeasi caserola de marinare rapida;
• Se pregateste pe foc un amestec de 150 ml apa, 150 ml sare, 2 linguri de zahar si 1 de sare, se aduce la temperatura de fierbere si se toarna acest lichid peste legumele din caserola;
• Se videaza prin acelasi procedeu ca marinada facuta mai sus si se lasa 20 minute la temperatura camerei; se obtine o muratura crocanta intr-un timp foarte scurt.


Pofta buna!
Incearca si Vrabioara de vita cu piure de morcovi si cartofi dulci
Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri de vita shredded, by Adi Hadean" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.