Bamele spalate, cu codita taiata, se fierb in bors. Se scurg si se pun peste carnea fiarta inabusita cu ceapa si se lasa sa...
Bame cu carne de vitaCartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa,...
Musaca de cartofiSe pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...
Ciorba cu cirnati afumati si otetSpanacul din conserva se spala in citeva ape, se scurge, apoi se taie fideluta. Se amesteca bine cu ulei, zeama de lamiie,...
Salata de spanacSe curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,...
Supa crema de caroteSe curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se...
Supa de varza dulce cu smintinaSe amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi...
Sos picant cu castraveti muratiDovleceii curatati si spalati, taiati in rondele se pun la fiert cu carnea, rosiile si ceapa pina se inmoaie. Se adauga...
Dovlecei cu carneSe spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se...
Supa crema de cartofiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunSe pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri,...
Ciorba de peste cu hreanPuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Pui cu rosii si usturoiCartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untura incinsa. Cind sunt...
Cartofi cu brinzaCastravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Ceapa curatata se taie pestisori. Ardeiul curatat de seminte se...
Salata mixtaFasolea fiarta in apa cu sare se scurge bine. Heringul desarat si spalat in mai multe ape se curata de oase si se desface in...
Salata de fasole boabe cu heringiSe spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si...
Supa crema de spanacSe face un piure de cartofi care se amesteca repede cu ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita...
Cartofi "Harz"Se pun bucatile de pui in untdelemn cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit 1/4 ora. Ciupercile taiate felii, impreuna cu...
Pui cu ciuperci stropit cu vinSe fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul...
Bors de stiucaArdeii spalati, curatati de seminte si vinisoare, se taie in rondele subtiri. Ceapa se taie pestisori, iar rosiile in felii...
Salata de ardei grasiAceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala...
Ciorba de pesteSe da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa fiarta, apoi se amesteca cu orezul, putina sare si uleiul. Foile verzi se...
Sarmalute in foi verziSe curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la...
Supa de cartofiCarnea se taie in bucatele mici, patrate, iar ceapa pestisori si se pun impreuna la prajit, intr-o cratita cu untura incinsa....
Porkolt