Se spala carnea si se pune la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), se adauga o ceapa si se lasa sa...
Piftie de gisca (sau curcan)Se dau prin masina de tocat de doua ori pieptul de gisca si piinea. Se taie ficatul in felii potrivite. Se toaca marunt ceapa...
Piept de gisca cu ciuperciSe dau prin masina de tocat 3 oua fierte tare si 2 cartofi fierti. In compozitie se pun, dupa gust, sare, piper si ceapa. Se...
Sandviciuri cu ouaSe dau prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi, o felie de piine muiata in lapte si bine...
Rulada din carneSe cumpara sau se prepara din slanina 500 gr. de jumari, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa taiata foarte fin,...
Pasta de jumari cu ceapaIntr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera...
Supa ardeleneasca de pui claraSe taie slanina in cuburi mici, care se calesc la foc iute, atit cit sa se auresca putin. Se adauga ceapa data pe razatoare,...
Cotlete de porc cu smintinaSe alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe...
Sarmalute moldovenestiCarnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela...
Ciorba de perisoare cu zeama de varzaSe sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de...
Friptura de porcSe taie carnea in cuburi potrivite. Se caleste ceapa in ulei pina se aureste frumos apoi se pune carnea sa fiarba. Cind...
Papricas din carne cu boiaSe taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa...
Pilaf grecescIntr-un vas, se pune la rumenit in unt ceapa tocata marunt, se adauga putin cimbru si o foaie de dafin. Se adauga sunca...
Rizotto cu suncaSe aleg fileurile, se taie in cuburi mici si se pun in salatiera. Se adauga ceapa taiata fin, se asezoneaza cu zeama de...
Salata cu peste afumatSe toaca ceapa marunt si se pune la prajit in ulei incins impreuna cu kaiserul si cabanosii(si acestea taiate marunt). Se...
Omleta "maninci si nu te saturi!"Se spala castravetii si se taie in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, se pune un rind de felii de...
Rata cu castravetiSe taie puiul in bucati, se spala, se zvinta foarte bine si se frige in tigaie in amestecul de unt si ulei. Se adauga ceapa...
Pui cu vineteSe desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul...
Pulpa de curcan la tavaSe toaca varza si se pune intr-un vas cu 30 gr. de sare. Se toaca ceapa, se da pe razatoare zarzavatul si se caleste in ulei...
Gogosari umplutiSe taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...
Gaina cu sos de ceapaSe spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa...
Pui cu bame si ceapaSe coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosari se coc si se curata, ceapa se caleste 10 minute. Se ia...
Ghiveci de vineteMerele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe o ora si...
Zacusca frantuzeascaSe curata bine puiul, se taie in bucati care se rumenesc in uleiul fierbinte. Se pune carnea intr-o cratita. In aceeasi...
Pui cu mazareSe alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt...
Friptura cu sos de legumeSe taie pipota in cuburi mici , daca sint mai multe se trec prin masina de tocat. Se toaca ceapa marunt si impreuna cu pipota...
Pui umplut cu orezSe trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul...
Perisoare cu sos de smintina si ceapaSe incinge cuoptorul. Se prajeste costita (sa fie crocanta). Se taie pinea cubulete, se adauga costita, ceapa, nuca,...
Pui umplutSe freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau...
Pui la cuptor cu sos de smintinaSe spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi se pune totul la calit cu 250 ml de ulei. Se toaca ceapa si se...
Zacusca din morcovi si mereZacusca cu vinete si usturoi este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati pentru a o pune in borcane oeste iarna.Pentru...
Zacusca cu vinete si usturoiSe curata telina, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se trece prin mixer sau se toaca foarte marunt si se stoarce...
Salata picantaSe dau prin masina de tocat carnea, verdeata, se toaca fin ceapa si se aureste putin in ulei fierbinte. Se pune carnea si...
Cartofi umplutiSe spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa...
Ciorba de lobodaIntr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...
Ciorba de burta cu "cheie"Se curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...
Supa crema de telinaVarza alba se taie fidea, merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie solzisori. Toate se...
Salata de varza alba cu mereCeapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi...
Mincare de dovleceiDovleceii se fierb in apa cu sare, se acurg, se toaca si se freaca apoi cu uleiul, otetul, sarea, piperul, mararul si ceapa...
Salata de dovleceiSe curata si se spala ceapa, se taie bucatele, se adauga rondele de ou. Se stropeste totul cu sosul preparat din ulei, zeama...
Salata de ceapa verde cu ouaCartofii fierti si curatati de coaja se taie in felii rotunde. Ceapa taiata marunt se caleste in untura, dupa care se adauga...
Cartofi cu ceapaFasolea se alege, se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata, se spala se taie bucatele...
Supa taraneascaCeapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte....
Sos picant cu legumeCarnea taiata bucatele, se fierbe inabusit impreuna cu o ceapa impartita in sferturi. Cind este aproape gata, se adauga...
Vinete cu carneSe inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...
Ciuperci cu carnePestele taiat bucati se pune intr-o tava cu untdelemn, ceapa taiata marunt, foi de dafin, verdeata, piper, 2-3 rosii curatate...
Plachie de crapPuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de puiArdeii bine spalati, curatati de simburi (cotor) se umplu cu ciupercile tocate, fierte inabusit, impreuna cu ceapa tocata,...
Ardei umpluti cu ciuperciSe pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...
Supa de morcovi cu napiSalata verde se taie fidea, ridichile si rosiile rondele, mocovul se da printr-o razatoare mica, ceapa se toaca marunt. Se...
Salata de cruditati de varaRosiile se taie felii rotunde, ardeii se taie fidea, ceapa pestisori. Se amesteca si se toarna deasupra sosul picant. Se...
Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta