Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert...
Bors de pesteSe curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in...
Plachie de pesteSe alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...
Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofiSe curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert cu unt, verdeata si ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este...
Ciorba de zarzavat cu zeama de varzaSe curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rintas, se adauga ceapa taiata marunt si...
Ciorba de fasole verde grasaSe pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel. Se adauga fasolea rupta bucatele si...
Supa de fasole verde cu costita afumataOuale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se...
Sandviciuri picanteSe face o pasta din oua rascoapte si cartofi fierti dati prin masina de tocat in care se adauga ceapa tocata marunt, sare,...
Salata de oua servita cu ficatOuale rascoapte se taie in sferturi si se asaza intr-o salatiera peste foi de salata de laptuci. Se adauga ceapa verde taiata...
Salata de ou cu sos de mustarFasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...
Costita cu fasole albaSe pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...
Budinca cu carneSe spala carnea, se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga ceapa tocata si zarzavatul dat prin...
Bors de iepureSe curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata...
Dovlecei cu bulion de rosiiSe amesteca intr-o salatiera ouale rascoapte tocate, ceapa tocata marunt si masline taiate in patru. Peste ele se toarna un...
Salata de oua cu maslineZarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...
Sos de rosii cu legumeSe pune mazarea la fiert cu apa rece si cu ceapa. Se fierbe la foc domol ca sa nu se prinda pe fund. Dupa ce a fiert, se da...
Supa de mazare uscata pasataSe taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...
Mincare cu carne si patlagele vineteSe curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau...
Stiuca cu rosiiSe prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc la cratitaAcest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu...
Sos rosu de ciuperci cu ceapaSe fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Cu brinza de vaci se amesteca maioneza, ceapa taiata fin, mararul...
Dovlecel cu brinza de vaciLimba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o...
Limba cu maslineSe curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...
Sos de rosiiSe taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...
Bame cu carne de porcCiupercile curatate si spalate se toaca marunt, se adauga ceapa taiata si se prajesc usor in unt. Se pun apoi intr-o cratita,...
Ciuperci cu ouaSe taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu...
Chiftelute marinateCeapa curatata, spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau...
Peste cu cartofi si ceapaSalaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se...
Salau in aspicCarnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface varza, se taie...
Musaca de varzaSe fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie...
Cartofi cu ciuperciSe prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu boiaSe curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge...
Supa pasata de cartofiSe prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si...
Supa de mazareSe prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...
Ciorba ruseascaScrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...
Scrumbie tocataSe curata bucata de muschi de pielite si se aplatizeaza cu cutitul, apoi se bate putin cu ciocanul de snitele. Separat, se...
Muschi umplutCarnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se...
Aperitiv deliciosSlanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga...
Peste rasol cu cartofi si slaninaSe taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...
Papricas de puiSe rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...
Mincare de gutuiSe curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper,...
Crap la cuptor stropit cu vinSe spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2...
Tartine cu ciuperciSe toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cit sa cuprinda bine carnea, se...
Mincare de fasole verdeSe taie carnea, se toaca ceapa si se caleste totul in ulei timp de 10 minute. Se adauga mazarea, se pune apa cit sa acopere...
Mincare de mazare cu carneSe coc vinetele ca pentru salata si se toaca bine, impreuna cu piinea muiata si stoarsa. Se adauga in tocatura ceapa data pe...
Chiftelute din vineteFierbeti carnea si acrtofii. Taiati in cuburi mici carnea, castravetii, ceapa si cartofii. Puneti totul intr-un castron si...
Salata cu carne de vita si castravetiSe fierb ouale tari, se taie in jumatate si se scot cu grija galbenusurile care se sfarima si se amesteca impreuna cu ceapa...
Oua umplute cu anchoisSe fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune...
Peste cu cartofi si maionezaSe spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune...
Telina cu masline si sosSe toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu unt sau cu ulei, se aseaza deasupra carnea taiata felii, se acopera vasul si se...
Budinca din carne de vacaSe spala orezul si se lasa o ora in apa rece. Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, 2 catei de...
Pilaf fara carne