ceapa-calita

Borsuri

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert...

Bors de peste
Mancaruri cu peste

Plachie de peste

Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in...

Plachie de peste
Mancaruri cu carne

Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi

Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...

Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi
Ciorbe

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert cu unt, verdeata si ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este...

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza
Ciorbe

Ciorba de fasole verde grasa

Se curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rintas, se adauga ceapa taiata marunt si...

Ciorba de fasole verde grasa
Supe de carne

Supa de fasole verde cu costita afumata

Se pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel. Se adauga fasolea rupta bucatele si...

Supa de fasole verde cu costita afumata
Sandviciuri

Sandviciuri picante

Ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se...

Sandviciuri picante
Salate din oua

Salata de oua servita cu ficat

Se face o pasta din oua rascoapte si cartofi fierti dati prin masina de tocat in care se adauga ceapa tocata marunt, sare,...

Salata de oua servita cu ficat
Salate din oua

Salata de ou cu sos de mustar

Ouale rascoapte se taie in sferturi si se asaza intr-o salatiera peste foi de salata de laptuci. Se adauga ceapa verde taiata...

Salata de ou cu sos de mustar
Mancaruri cu carne

Costita cu fasole alba

Fasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...

Costita cu fasole alba
Mancaruri cu carne

Budinca cu carne

Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...

Budinca cu carne
Borsuri

Bors de iepure

Se spala carnea, se taie bucati si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga ceapa tocata si zarzavatul dat prin...

Bors de iepure
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu bulion de rosii

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de piine alba inmuiata...

Dovlecei cu bulion de rosii
Salate din oua

Salata de oua cu masline

Se amesteca intr-o salatiera ouale rascoapte tocate, ceapa tocata marunt si masline taiate in patru. Peste ele se toarna un...

Salata de oua cu masline
Sosuri rosii

Sos de rosii cu legume

Zarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...

Sos de rosii cu legume
Supe de legume

Supa de mazare uscata pasata

Se pune mazarea la fiert cu apa rece si cu ceapa. Se fierbe la foc domol ca sa nu se prinda pe fund. Dupa ce a fiert, se da...

Supa de mazare uscata pasata
Mancaruri cu carne

Mincare cu carne si patlagele vinete

Se taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...

Mincare cu carne si patlagele vinete
Mancaruri cu peste

Stiuca cu rosii

Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau...

Stiuca cu rosii
Mancaruri cu carne

Muschi de porc la cratita

Se prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...

Muschi de porc la cratita
Sosuri rosii

Sos rosu de ciuperci cu ceapa

Acest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu...

Sos rosu de ciuperci cu ceapa
Aperitive cu branza

Dovlecel cu brinza de vaci

Se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Cu brinza de vaci se amesteca maioneza, ceapa taiata fin, mararul...

Dovlecel cu brinza de vaci
Mancaruri cu carne

Limba cu masline

Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o...

Limba cu masline
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de rosii

Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...

Sos de rosii
Mancaruri cu carne

Bame cu carne de porc

Se taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...

Bame cu carne de porc
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci cu oua

Ciupercile curatate si spalate se toaca marunt, se adauga ceapa taiata si se prajesc usor in unt. Se pun apoi intr-o cratita,...

Ciuperci cu oua
Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu...

Chiftelute marinate
Mancaruri cu peste

Peste cu cartofi si ceapa

Ceapa curatata, spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau...

Peste cu cartofi si ceapa
Mancaruri cu peste

Salau in aspic

Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se...

Salau in aspic
Mancaruri cu varza

Musaca de varza

Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface varza, se taie...

Musaca de varza
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu ciuperci

Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o tigaie...

Cartofi cu ciuperci
Supe de legume

Supa taraneasca cu boia

Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...

Supa taraneasca cu boia
Supe de legume

Supa pasata de cartofi

Se curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge...

Supa pasata de cartofi
Supe de carne

Supa de mazare

Se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si...

Supa de mazare
Ciorbe

Ciorba ruseasca

Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...

Ciorba ruseasca
Aperitive cu peste

Scrumbie tocata

Scrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...

Scrumbie tocata
Mancaruri cu carne

Muschi umplut

Se curata bucata de muschi de pielite si se aplatizeaza cu cutitul, apoi se bate putin cu ciocanul de snitele. Separat, se...

Muschi umplut
Aperitive cu carne

Aperitiv delicios

Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in tigaie si se caleste impreuna cu carnea. Se...

Aperitiv delicios
Mancaruri cu peste

Peste rasol cu cartofi si slanina

Slanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga...

Peste rasol cu cartofi si slanina
Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...

Papricas de pui
Mancaruri cu carne

Mincare de gutui

Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...

Mincare de gutui
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor stropit cu vin

Se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper,...

Crap la cuptor stropit cu vin
Aperitive cu ciuperci

Tartine cu ciuperci

Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2...

Tartine cu ciuperci
Mancaruri cu legume

Mincare de fasole verde

Se toaca ceapa, se taie carnea in bucati si se prajesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa cit sa cuprinda bine carnea, se...

Mincare de fasole verde
Mancaruri cu carne

Mincare de mazare cu carne

Se taie carnea, se toaca ceapa si se caleste totul in ulei timp de 10 minute. Se adauga mazarea, se pune apa cit sa acopere...

Mincare de mazare cu carne
Aperitive cu legume

Chiftelute din vinete

Se coc vinetele ca pentru salata si se toaca bine, impreuna cu piinea muiata si stoarsa. Se adauga in tocatura ceapa data pe...

Chiftelute din vinete
Salate cu carne de vita

Salata cu carne de vita si castraveti

Fierbeti carnea si acrtofii. Taiati in cuburi mici carnea, castravetii, ceapa si cartofii. Puneti totul intr-un castron si...

Salata cu carne de vita si castraveti
Aperitive cu oua

Oua umplute cu anchois

Se fierb ouale tari, se taie in jumatate si se scot cu grija galbenusurile care se sfarima si se amesteca impreuna cu ceapa...

Oua umplute cu anchois
Aperitive cu oua

Peste cu cartofi si maioneza

Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca. Se pune la fiert otetul indoit cu apa. Se taie ceapa julien si se pune...

Peste cu cartofi si maioneza
Mancaruri cu legume

Telina cu masline si sos

Se spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune...

Telina cu masline si sos
Mancaruri cu carne

Budinca din carne de vaca

Se toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu unt sau cu ulei, se aseaza deasupra carnea taiata felii, se acopera vasul si se...

Budinca din carne de vaca
Mancaruri cu orez

Pilaf fara carne

Se spala orezul si se lasa o ora in apa rece. Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, 2 catei de...

Pilaf fara carne