Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se freaca spuma cinci minute si s
Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se freaca spuma cinci minute si se adauga zaharul, continuand operatia pana la completa dizolvare a cristalelor. Crema se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se adauga laptele caldut, cate putin, amestecand fara intrerupere. Amestecul se ingroasa pe foc pana cand devine fie consistenta smantanii, apoi se lasa sa se raceasca si se foloseste dupa ce s-a stors deasupra zeama de la o lamaie mare si s-a parfumat cu coaja de la o jumatate de lamaie.
Crema se raceste la frigider si se foloseste pentru torturi si prajituri.
Alte retete usoare:
Glazura pentru torturi si prajituri
Spuma de capsuni
Lapte de pasare
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLa noi in Ardeal nu se obisnuieste sa se faca mucenici, dar in ultimii 2-3 ani i-am pregatit in fiecare an pentru ca am vazut...
Desert mucenici umplutiIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii