Ungi in prealabil o tava cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune
detalii rețetă—Se fierbe grisul ca pentru gris cu lapte, dar bine scazut, adaugand si ceva mai mult zahar; se da deoparte, se
detalii rețetă—Seara se amesteca gris cu lapte si cu zahar si se lasa asa. Dimineata se pune o lingura de cacao, nuca macinata,
detalii rețetă—Se pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si
detalii rețetă—Se fierbe grisul cu laptele si sarea, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca
detalii rețetă—Se curata merele de coaja si de simburi, se asaza intregi intr-o cratita peste ¾ pahar zahar si 100gr.unt. Se dau
detalii rețetă—Se fierbe grisul cu laptele pina se face ca o mamaliguta nu prea moale. Dupa ce s-a racorit putin, se amesteca cu
detalii rețetă—Se fierbe gris cu apa sau cu lapte. Este de preferat cu lapte caci este mai hranitor si mai gustos. Se amesteca cu
detalii rețetă—Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie
detalii rețetă—