Pregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa cre
Pregatim aluatul astfel:
Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa creasca pana isi tripleaza volumul.
Framantam din nou.
Intindem aluatul cu facaletul pe un pat de faina ca sa nu se prinda aluatul de fata de masa, etc.
Presaram peste foaia de aluat ingredientele pentru umplutura: nuca macinata amestecata cu putin zahar, coaja de portocale, zahar vanilat si scortisoara.
Se ruleaza sub forma unui sul lung. Din acesta se modeleaza forme de 8 care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
In timp ce ucenicii sunt pusi in cuptor se pregateste siropul din miere.
Punem pe foc mierea impreuna cu miezul de la un baton de vanilie apoi se adauga putin suc si coaja de lamaie. Mucenicii proaspat scosi din cuptor se arunca in acest sirop, se scot si se presara deasupra nuca macinata.
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii