Taietei

Aceasta reteta de taietei este simple, nu dureaza mult si necesita ingredientelw urmatoare: oua, apa, faina si sarea. Taieteii rezultati pot fi folositi la numeroase retete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cescuta cu apa
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare

Se cerne faina pe planseta de aluat, se face o gaura la mijloc in care se pun ouale si se amesteca cu putina faina, apoi se adauga apa si sarea si se framanta un aluat cat se poate de tare. Se imparte in trei, apoi fiecare treime se mai framinta putin, se aduna ca o minge, se acopera si se lasa 5—10 min sa se odihneasca.

Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie cat se poate de subtire, se aseaza pe un servet presarat cu faina si se lasa sa sa se usuce.

Cand foile sunt pe jumatate uscate, se taie in lungime in fasii late de 2—3 cm, se aseaza 4—5 fasii una peste alta si se taie cu un cutit foarte bine ascutit cat se poate de subtiri. Se imprastie taieteii pe o masa acoperita cu fata de masa sl se lasa sa se mai usuce 15—20 min dupa care pot fi intrebuintati.


Acesti taietei pot fi folositi in numeroase retete.
Alte retete recomandate:
Taietei cu varza
Taietei cu legume
Budinca de taietei cu mac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Desert crema de zahar ars
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola