Ostropel de pui cu ciuperci

Ostropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica. Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui in doua, am spalat buca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ostropel de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • carne de pui
  • ciuperci proaspete
  • catei de usturoi
  • smantana
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ostropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica.

Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui in doua, am spalat bucatile de carne si le-am tamponat cu un servet absorbant, sa nu aiba apa.

Am pus in ceaun 1 lingura de ulei si am pus la prajit bucatile de carne.

Cand carnea s-a patruns un pic, am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.

Intre timp am taiat feliute usturoiul si ciupercile.

Am lasat carnea sa dea ceva clocote, dupa care am pus la fiert si usturoiul

Am mai lasat sa fiarba pana carnea era aproape gata, am adaugat si ciupercile si am lasat totul in continuare la foc mic.

Dupa ce s-au fiert si ciupercile, eu am mai pus si o lingura de smantana frecata intai cu zeama din ceaun.

Am tocat rapid niste marar verde, am pus 3/4 din el in ceaun sa mai dea un clocot, am potrivit de sare si piper si gata.

Se serveste cald, cu muraturi asortate. Reteta Ostropel de pui cu ciuperci a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Piept de pui umplut cu rizotto ,

Papricas de pui cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Nu stiu cum este la voi, dar eu cand vreau sa ii rasfat pe ai mei stiu ce trebuie sa fac, o prajitura cu crema si succesul...

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!