Supa-crema de rosii coapte

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Rosiile, ardeii si ceapa se aranjeaza cu pielita in sus intr-o tava. Se amesteca usturoiul dat pe raza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Supa-crema de rosii coapte

Ingrediente

  • 8 rosii
  • taiate jumatati
  • 2 ardei grasi
  • curatati si taiati in sferturi
  • 1 ceapa medie
  • curatata si taiata in sferturi
  • 8 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1
  • 5 litri supa de legume (sau de pui)
  • 150-180 gr pasta de tomate
  • thyme proaspat (o varianta mai occidentalizata cica a cimbrului) uscat sau proaspat
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Rosiile, ardeii si ceapa se aranjeaza cu pielita in sus intr-o tava.

Se amesteca usturoiul dat pe razatoare sau taiat marunt (cum preferati), sarea, piperul, thyme, otetul balsamic, 2 linguri de ulei de masline si se toarna cu duiosie peste legume, dupa care se introduce tava la cuptor pentru 45-50 minute.

Cand legumele sunt gata, intr-o oala de supa se incalzesc cele doua linguri de ulei ramase cu pasta de tomate.

Se adauga legumele scoase din cuptor, cu tot sosul pe care l-au lasat in tava, si se amesteca fara mila.

Acum e momentul sa turnam si zeama de supa de legume si mai lasam 5-10 minute sa se imprieteneasca toate.

Dupa ce au dat un clocot-doua, se introduce in oala mixerul/blenderul si se transforma totul intr-o minunata crema la care se adauga busuioc, de preferinta proaspat.
Pofta buna!

Reteta Supa-crema de rosii coapte a fost propusa de Guvi pe forum culinar.ro

Alte retete de supe gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Cum se face sucul de rosii
Bucataras.RO

Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Ieri mi-am petrecut ziua preparand un suc de rosii tare gustos, din rosii de gradina si ardei...

Cum se face sucul de rosii
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!