Briose cu cascaval Sofia si chimen

Briosele cu cascaval Sofia si chimen sunt o gustare delicioasa si sanatoasa. Se prepara foarte usor, pot fi servite ca si aperitive la masa de sarbatoare sau ca si gustare intre mese sau la birou.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cascaval Sofia si chimen

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 briose):
  • 200g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 200 g cascaval
  • 2 lingurite de semnite de chimen

Mod de preparare

Briosele nu trebuie neaparat sa fie un desert. V-am pregatit o delicioasa si aromata gustare de briose cu cascaval Sofia de la Delaco.

Pentru inceput amesteci ouale cu laptele si uleiul. Adaugi cascavalul taiat bucatele si o lingurita si jumatate de seminte de chimen. Amesteci bine pentru a omogeniza compozitia, adaugand si faina si praful de copt.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezi formele de briose unse cu ulei si le umpli cu compozitie, insa ai grija sa lasi destul spatiu intre marginea formei si compozitie, pentru ca briosele sa creasca frumos.

Presari pe deasupra seminte de chimen si pui la cuptor pentru 35-45 de minute pana de rumenesc bine.

Delicios si foarte usor de preparat, nu-i asa?

Pofta buna!


Briosele cu cascaval Sofia si chimen pot fi servite atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Mâncare de năut cu sos de ceapă
1
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
2
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
3
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
5
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Parteneri
Desert tort cu iaurt si capsuni
Bucataras.RO

Desert tort cu iaurt si capsuni

Astazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...

Desert tort cu iaurt si capsuni
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)