Chiftelute cu carne este o reteta usoara de chiftelute aperitiv. Chiftelutele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive festive.
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata marunt si calita, cu cartoii taiati cubulete si cu usturoiul. La tocatura se adauga oul crud, un virf de cutit cu piper, 1 lingurita de sare fina si patrunjelul sau mararul taiat marunt, apoi se amesteca bine.
Intr-o farfurie se pune faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, Apoi se pune uleiul 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cate incap, neinghesuite. Se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte.
Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore datorita careia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa , cu fasole batuta, varza calita, mincaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci cu ardei, rosii, ridichi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii