Aperitive cu carne

Reteta Limba cu sos Ragu

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
Filip_12212 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fier

ingrediente

   6-8 felii de limba
   un morcov
   un patrunjel
   1/2 telina
   o ceapa (toate cca 300 g )
   50-100 ml suc de rosii
   3-4 felii de lamiie
   30 masline
   o foaie de dafin
   25 g faina
   50-80 ml untdelemn
   piper
   cimbru
   20 g zahar pentru caramel

mod de preparare

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se inmoaie bine, apoi se trece prin sita inoxidabila. Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate feliile de limba. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda bucatile de limba (cca 600 ml de sos). Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in sos .Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb maslinele si se ridica untdelemnul. Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca maslinele n-au fost sarate suficient.
Mincarea se serveste rece, ca fel intii, si calda, cu garnitura de macaroane.
Incearca si Rulouri japoneze de porc cu prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu sos Ragu" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite