Aperitive cu carne

Reteta Mititei

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Usturoiul pisat se amesteca cu 2-3 linguri de apa. Carnea impreuna cu seul se trec prin masina de tocat de cateva ori apoi se condimenteaza cu sare, p

ingrediente

   1 kg carne de la ceafa
   1 kg carne de la pulpa
   125 gr seu
   10 catei de usturoi
   1 lingurita cimbru
   sare
   piper
   4 boabe de ienibahar
   1 lingurita bicarbonat

mod de preparare

Usturoiul pisat se amesteca cu 2-3 linguri de apa. Carnea impreuna cu seul se trec prin masina de tocat de cateva ori apoi se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si ienibahar. Se adauga bicarbonatul si vreo 5-6 linguri de apa rece. Dupa ce se amesteca zeama de usturoi si se framanta totul, se lasa la rece pana a doua zi. Se trece carnea de mititei prin masina de tocat carne, la care s-a adaugat in prealabil palnia de facut carnati. Dupa ce iese, carnea se rupe in bucati lungi de 6-7 cm. Mititeii se ung cu ulei si se pun la fript pe gratar. Se stropesc cu zeama de carne si nu se frig foarte tare.
Se servesc fierbinti cu mustar.



Alte retete:



Chiftele

Placinta de dovleac

Ciuperci umplute
Incearca si Crenvursti cu oua
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.