Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de porc catei de usturoi (aprox
Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de porc catei de usturoi (aprox. din 2 in 2 cm), taiati in doua. La fel se procedeaza si cu morcovul, patrunjelul si telina. Se condimenteaza cu boia, sare, piper si rozmarin. Se presara pe foliile de slanina leustean si se impacheteaza muschiul in slanina. Se leaga cu ata rezistenta.
Intr-un ceaun se taie bucati destul de mari , ardeii, ceapa (pestisori), morcovii rondele, portocalele, telina, usturoiul (pisat) si rosiile taiate in bucati marisoare. Amestecul se caleste la foc cu ulei de masline. Se pune muschiul impachetat in amestec si se adauga condimente, sare, piper si rozmarin dupa gust. Se acopera cu apa. Se lasa la fiert si se completeaza cu apa cel mult o data. Se lasa la fezandat 48 de ore muschiul in amestecul rezultat. Apoi se da la fum.
Se serveste cu garnitura de brocoli, cartofi pai, sau salata de conopida. Se mai poate servi cu salata de cruditati.
Sa aveti pofta !
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii