Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din n
Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din nou pe foc, amestecand sa nu se prinda. Lasam 5-6 minute.
Tocam ficatul, pancetta si ceapa si adaugam in sos, apoi pasam la blender- merge si cel 'bat'.
Adaugam ouale, sare si piper.
Turnam in tava de 28X8cm (a mea a fost mai mica si am mai pus intr-un alt vas), unsa cu unt.
Acoperim cu folie de Al, sigilam si lasam 1 ora la cuptor, la 180 grade C. Indepartam folia si lasam alte 30 minute.
Racim si lasam la frigider.
Servim felii nu prea groase, cu paine prajita, intins pe paine sau ….cum ne place.
Pofta buna!
Reteta Pateu de ficat Gabriella a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete cu pateu de ficat: Oua umplute cu pateu de ficat si cu sos de sunca
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseReteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est. Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina....
Vinete picante la borcan in stil georgianIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii