Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tig
Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti timp de 1 minut stelutele de anason, ghimbirul si cuisoarele. Adaugati prunele si zaharul impreuna cu vreo 2 linguri de apa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 20 de minute, pana cand sosul devine gros si consistent. Puneti-I la racit la frigider.
Luati muschiul de porc si curatati de pe el toata grasimea si pielitele, astfel incat sa ramana doar carnea. Taiati carnea in felii de 0,5 cm grosime si bateti-le una cate una, intre doua bucati de folie menajera, folosind un tocator de carne. Straduiti-va sa pastrati forma feliilor. Cand acestea au ajuns sa aiba grosimea a doua suporturi de pahar suprapuse, scoateti-le din folie incercand sa nu le sfasiati in fragmente. Apoi asezati-le pe toate intr-o tava. Asezonati sosul rece de prune, apoi amestecati in el jumatate din cantitatea de coriandru. Turnati cate o lingura de sos in mijlocul fiecarei felii de carne. Intindeti usor sosul ca sa acopere cam trei sferturi din felie si infasurati-o pe fiecare in parte, astfel incat sa arate ca o rulada. Asezati rulourile intr-un vas de gatit la abur din bambus (daca aveti asa ceva) ori intr-un vas obisnuit pentru gatit la abur sau macar intr-o strecuratoare din aluminiu. Puneti vasul respectiv deasupra unei oale cu apa in clocot si tineti-l acolo timp de 10-15 minute, pana cand carnea e facuta.
Scoateti rulourile din vas si serviti-le pe un strat de ceapa verde tocata marunt, turnand deasupra sos de soia si presarand apoi restul de coriandru.
Alte retete recomandate:
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Iahnie de fasole
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii