Aperitive cu carne

Reteta Tarta impletita

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta fara coacere cu biscuiti, ganache de ciocolata si fructe de padure"
 
Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potriv

ingrediente

Aluat:
   200g unt sau margarina
   450 g faina
   2 lingurite de zahar
   1/2 lingurita de sare
Pentru umplutura:
   Un piept de pui dezosat
   o ceapa rosie
   un morcov mic
   o radacina de patrunjel
   100 g mazare fiarta
   100 g fasole pastai fiarta
   amestec de condimente uscate
   sare
   piper
   marar si patrunjel verde
   50 ml ulei de masline
   sare
Pentru ornare:
   un galbenus de ou
   seminte de in
   susan
   boia dulce

mod de preparare

Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potrivit de tare pe care il lasam la rece 30 minute. Intre timp se caleste ceapa tocata marunt si bucatile de piept de piept de pui, taiate in cubulete mici de1 cm. Se adauga morcovul taiat in cubulete si fiert in prealabil, fasolea si mazarea. Apoi se potriveste de condimente si sare. Se opreste focul si se amesteca si verdeata tocata fin. Se da amestecul sa se raceasca bine. Aluatul se imparte in doua parti: una se intinde in foaie de 1,5 cm grosime care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, iar cealalta se intinde si ea la fel si apoi se taie fasii late de 3-4 cm.





Se umple tarta cu amestecul de carne si legume apoi se acopera cu fasiile de aluat, impletindu-le intre ele. Se opresc cateva fasii care se framanta din nou cu putina boia dulce (pentru a se colora aluatul), apoi se imparte in doua parti care se intind in fasii subtiri si lungi, ce se rasucesc usor si cu acest snurulet se orneaza tarta pe margine. Se unge deasupra cu galbenus, se presara semintele de in si susan, apoi se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la foc potrivit.



Se serveste taiata in bucati potrivite, dupa ce s-a racit putin.


Pofta buna!





Reteta Tarta impletita a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro





Alte retete de tarta gasiti aici:


Tarta cu carne tocata si ciuperci,


Tarte cu rosii si mozzarella,


Tarta de ou si parmezan
Incearca si Bulete de creier
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta impletita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.