Pasta de linte si naut

Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din ferici

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Pasta de linte si naut

Ingrediente

  • naut si linte
  • ulei
  • un catel de usturoi taiat in bucati mari
  • cateva frunze de patrunjel
  • zeama de lamaie (cam o lingura)
  • putina sare
  • putin piper si niste cumin macinat
  • apa rece ori putin iaurt
  • seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta
  • ulei de masline extravirgin pe deasupra

Mod de preparare

Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din fericire” pentru ca ambele sunt bune pentru sanatatea tractului digestiv), prietenii nostri orientali care au deschis mici ori mai mari carciumi in Romania, ne reobisnuiesc cu aceste doua minuni. Imi place sa le folosesc separat ori impreuna, in supe-creme, ori in paste asemanatoare cu hummus-ul sau sa le amestec in diferite mancaruri. De obicei folosesc din conserva, pentru ca nu am vreme de pierdut cu inmuiatul si fiertul lor.

Aceasta mancare se face usor si destul de repede. E destul sa puneti nautul si lintea, de pe care ati scurs zeama, intr-o tigaie cu putin ulei. Alaturi de ele, un catel de usturoi taiat in bucati mari si cateva frunze de patrunjel. Puneti tigaia pe foc si o tineti acolo doar cat sa se incalzeasca toate, lucru care ajuta la transferul aromelor de la un ingredient la altul. Stoarceti zeama de lamaie (cam o lingura) peste toate cele din tigaie, amestecati bine si presarati putina sare, putin piper si niste cumin macinat. Faceti pasta cu ajutorul unul blender si daca vedeti ca-i prea consistenta pentru gustul vostru, puteti sa o lungiti cu apa rece ori putin iaurt. Se serveste pe bucati de paine HapiHap.

Eu obisnuiesc sa presar seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta, simt ca le imbogatesc. Daca mai pun si o lingura de ulei de masline extravirgin pe deasupra, nu mai am nevoie de nimic altceva pentru o gustare sanatoasa si gustoasa.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura de post, cu suc de rosii
2
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Muffins cu lime si ciocolata alba
3
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Crap rasol
4
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga