Aperitive cu legume

Reteta Pasta de linte si naut

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tahini - pasta de susan (reteta video)"
 
Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din ferici

ingrediente

   naut si linte
   ulei
   un catel de usturoi taiat in bucati mari
   cateva frunze de patrunjel
   zeama de lamaie (cam o lingura)
   putina sare
   putin piper si niste cumin macinat
   apa rece ori putin iaurt
   seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta
   ulei de masline extravirgin pe deasupra

mod de preparare

Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din fericire” pentru ca ambele sunt bune pentru sanatatea tractului digestiv), prietenii nostri orientali care au deschis mici ori mai mari carciumi in Romania, ne reobisnuiesc cu aceste doua minuni. Imi place sa le folosesc separat ori impreuna, in supe-creme, ori in paste asemanatoare cu hummus-ul sau sa le amestec in diferite mancaruri. De obicei folosesc din conserva, pentru ca nu am vreme de pierdut cu inmuiatul si fiertul lor.


Aceasta mancare se face usor si destul de repede. E destul sa puneti nautul si lintea, de pe care ati scurs zeama, intr-o tigaie cu putin ulei. Alaturi de ele, un catel de usturoi taiat in bucati mari si cateva frunze de patrunjel. Puneti tigaia pe foc si o tineti acolo doar cat sa se incalzeasca toate, lucru care ajuta la transferul aromelor de la un ingredient la altul. stoarceti zeama de lamaie (cam o lingura) peste toate cele din tigaie, amestecati bine si presarati putina sare, putin piper si niste cumin macinat. Faceti pasta cu ajutorul unul blender si daca vedeti ca-i prea consistenta pentru gustul vostru, puteti sa o lungiti cu apa rece ori putin iaurt. Se serveste pe bucati de paine HapiHap.


Eu obisnuiesc sa presar seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta, simt ca le imbogatesc. Daca mai pun si o lingura de ulei de masline extravirgin pe deasupra, nu mai am nevoie de nimic altceva pentru o gustare sanatoasa si gustoasa.

Alte retete culinare recomandate


Incearca si Clatite cu dovlecel
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de linte si naut" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.