Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din ferici
Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din fericire” pentru ca ambele sunt bune pentru sanatatea tractului digestiv), prietenii nostri orientali care au deschis mici ori mai mari carciumi in Romania, ne reobisnuiesc cu aceste doua minuni. Imi place sa le folosesc separat ori impreuna, in supe-creme, ori in paste asemanatoare cu hummus-ul sau sa le amestec in diferite mancaruri. De obicei folosesc din conserva, pentru ca nu am vreme de pierdut cu inmuiatul si fiertul lor.
Aceasta mancare se face usor si destul de repede. E destul sa puneti nautul si lintea, de pe care ati scurs zeama, intr-o tigaie cu putin ulei. Alaturi de ele, un catel de usturoi taiat in bucati mari si cateva frunze de patrunjel. Puneti tigaia pe foc si o tineti acolo doar cat sa se incalzeasca toate, lucru care ajuta la transferul aromelor de la un ingredient la altul. Stoarceti zeama de lamaie (cam o lingura) peste toate cele din tigaie, amestecati bine si presarati putina sare, putin piper si niste cumin macinat. Faceti pasta cu ajutorul unul blender si daca vedeti ca-i prea consistenta pentru gustul vostru, puteti sa o lungiti cu apa rece ori putin iaurt. Se serveste pe bucati de paine HapiHap.
Eu obisnuiesc sa presar seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta, simt ca le imbogatesc. Daca mai pun si o lingura de ulei de masline extravirgin pe deasupra, nu mai am nevoie de nimic altceva pentru o gustare sanatoasa si gustoasa.
Alte retete culinare recomandate
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiV-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O...
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii