Aperitive cu legume

Reteta Praz umplut cu orez

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutur

ingrediente

   3 fire de praz
   1 cana de orez
   2 cepe
   100 ml
   ulei
   1 lingura de bulion
   1 lingura de verdeata
   sare
   piper
Pentru sos:
   50 ml ulei
   1 lingura de faina
   1 lingurita de bulion
   200 ml
   supa de carne

mod de preparare

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutura se prepara din ceapa tocata marunt si prajita in untdelemn, la care se adauga orezul ales si spalat bine. Se fierbe aceasta compozitie si la urma se adauga bulionul.


Dupa ce amestecul s-a racit, se umple prazul. Capetele se dau prin faina.


Bucatile de praaz, astfel umplute, se prajesc in ulei incins.


Separat, se prepara un sos de rosii astfel: se caleste faina in ulei incins, apoi se adauga, putin cate putin, apa si bulionul.


Se adauga prazul. Se mai lasa sa dea cateva clocote.
Alte retete





Salata boeuf


Mazare cu pui
Incearca si Gnocchi Romana
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu orez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.