Aperitive cu legume

Reteta Scordolea de nuci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se curata nucile de coaja si se trec prin masina.
Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se face ca o alifie. Se toar

ingrediente

   250 g nuci
   o felie de paine
   2-3 catei de usturoi
   700 g ulei
   1 lingura de otet
   sare

mod de preparare

Se curata nucile de coaja si se trec prin masina.


Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se face ca o alifie. Se toarna incet uleiul, ca la maioneza.


Se adauga nucile macinate si putin mujdei de usturoi.


Se potriveste de sare si de acru (consistenta sa fie ca o smantana groasa).
Se serveste cu raci fierti, cu rasol de pasare, salata de castraveti, de sfecla etc. Se poate servi si ca sos: in acest caz se subtiaza cat trebuie cu putina apa.





Alte retete recomandate:





Ciocolata de casa


Sirop din muguri de brad


Compot de gutui aromat
Incearca si Burgeri vegetarieni
Daca ti-a placut reteta noastra "Scordolea de nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.