Tarta cu loboda

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu loboda

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata;
  • o lingurita zahar;
  • 275 ml lapte cald;
  • 150 ml ulei;
  • 500 g faina;
  • o lingurita de sare.
  • Umplutura:
  • 300 g loboda verde;
  • 1 l apa;
  • sare;
  • 280 g branza pufoasa cu smantana;
  • doua oua;
  • doua legaturi de ceapa verde;
  • doua legaturi de marar.
  • In plus:
  • un galbenus + o lingura de lapte pentru uns tarta;
  • seminte de susan.
  • Este necesara o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.

Mod de preparare

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce maiaua a crescut, peste aceasta se adauga restul de lapte cald, restul de faina (treptat) si sarea. Se amesteca si se framanta cu ulei. Se ia coca si se arunca de cateva ori in castron, apoi se face o bila din ea si se lasa sa creasca, la loc cald, acoperita cu o folie si un prosop. Intre timp, se prepara umplutura. Se pune 1 l apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare. Loboda se spala si se toaca. Dupa ce apa da in clocote, se pune loboda in ea si se lasa circa jumatate de minut, dupa care se scoate din apa si se lasa sa se scurga. Intr-un castron se pun branza, ceapa verde (spalata si tocata), mararul (spalat si tocat), ouale, o lingurita de sare si loboda si se amesteca. Cand coca a crescut, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde o treime din coca pe masa unsa cu ulei, apoi se pune intr-o forma de tarta unsa cu ulei, lasand sa atarne pe margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita, dupa care se adauga umplutura peste ea. Se intinde si restul de coca pe masa, apoi se ruleaza pe sucitor si se deruleaza peste umplutura. Se inlatura excesul de coca de pe margini si din el se fac floricele, care se pun pe deasupra tartei. Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte, apoi se presara seminte de susan pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Broccoli si conopida la cuptor
Bucataras.RO

Broccoli si conopida la cuptor

reteta este luata din revista click pofta buna,si este minunata,foarte foarte buna

Broccoli si conopida la cuptor
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola