Gem de dovlecel cu ghimbir

Dovleceii sunt legume sanatoase foarte productive din gradina noastra care merita locul lor in borcane iarna. Va sugeram sa gatiti si dovlecei ca baza, la orice alt tip de gem de fructe.

Portii
8
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Gem de dovlecel cu ghimbir

Ingrediente

  • 2 kg de pulpa de dovlecel răzuit (zucchini/dovlecel alb)
  • 500 gr zahar
  • 1 lămâie stors (după preferința)
  • 20 gr de ghimbir raz sau alte condimente exotice precum vanilia sau cuișoare (cât un varf de lingurița)

Mod de preparare

Cu o seara înainte, se pune intr-o oala speciala pentru dulceata, pulpa de dovlecel răzuit cu zahar si se lasa peste noapte. Se poate realiza si cu dovlecelul tăiat cubulețe.

A doua zi se pune la fiert cam cca. 35-45 minute la foc mic, amestecand periodic, caci compozitia are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Se amesteca cu lingura de lemn. Zeama de lamaie se pune cam spre sfarsitul fierberii.

Timpul de fierbere difera in functie de continutul de apa al fructelor. Cand gemul primeste aspectul unei paste fluide, este gata. Il puteti mixa, insa este mai interesant lasat natural.

Se pot condimenta la alegere dvs cu ghimbir razuit sau vanilia...

Turnati gemul cald in borcanul sterilizat in prealabil, si asa Il pastrati peste iarna. Gustul este deosebit - dulce nepronuntat - iar textura este una racoritoare!

Gemul de dovlecel se poate condimenta cu alte fructe precum capsuni, zmeura, kiwi...ananas pastrand gustul si culoarea acestor fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura desteapta
Bucataras.RO

Prajitura desteapta

O prajitura care te cucereste...

Prajitura desteapta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola