Dulceata

Reteta Gem de prune rosii

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
gatire reteta 30m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 02-08-2017
Adaugă în cartea de bucate
Gem aromat si gustos de prune rosii

ingrediente

10 portii

   1.3 kg prune rosii (cantarite fara samburi)
   700 g zahar (sau in functie de gust)

mod de preparare

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, pana isi lasa sucul.

Se fierbe gemul la foc mic si se amesteca mereu in el, pentru a nu se lipi. Se spumeaza la nevoie. Cand s-a legat siropul, se de pe foc.

Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare (de 700 g) si unul mic de gem. 
Incearca si Dulceata de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.