Dulceata

Reteta Dulceaţă de căpsuni reţetă

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de capsuni aromata cu vanilie"
 
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de dulceata, acoperite cu zaharul necesar. Primul pas catre o delicioasa dulceata de capsuni.

ingrediente

   Dulceaţă de căpsuni reţetă
   5 kg capsuni
   1 kg zahar
   1 lamaie

mod de preparare

Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de dulceata, acoperite cu zaharul necesar.


Se lasa pana cand fructele se acopera cu sucul lor, apoi se pun la fiert pe foc mic. Cand zaharul s-a topit de tot, se mareste focul si se fierbe dulceata de capsuni cu felii subtiri de lamaie. Daca fructele nu sunt tari, se spala si se aseaza in vas, se stoarce deasupra lor zeama de la o lamaie, apoi se acopera cu zaharul necesar. Zeama de lamaie intareste fructele.


Dulceata cu capsuni intregi este deosebit de aromata, si in plus de asta se poate folosi cu succes la prajituri cu branza sau creme cu fructe intregi.

Incearca si Dulceata de afine
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.