Dulceata de patlagele verzi este pe cat de neobisnuita, pe atat de gustoasa. Pentru a face aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de aprox 50 patlagele verzi de dimensiuni mici.
Dulceata de patlagele verzi este pe cat de neobisnuita, pe atat de gustoasa. Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita. Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot si se pun cu partea taiata in jos, sa se scurga bine. Apa,zaharul si zeama de lamaie, se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga patlagelele si se continua fierberea, la foc mic, inca 25-30 minute, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata. Spre final se adauga esenta de vanilie. Dulceata de patlagele verzi se pune fierbinte, in borcanele spalate si sterilizate. Pentru un gust si mai bun, patlagelele se pot umple cu miez de nuca si fasii din coaja de lamaie sau de portocala.
Dulceata de patlagele verzi se poate sersi cu paine proaspata de casa sau se poate folosi la creme si prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii