Dulceata

Reteta Dulceata de portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de apa, se taie in bucati po

ingrediente

   3 kg portocale mari
   cu coaja groasa
   1 kg zahar
   400 ml apa

mod de preparare

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de apa, se taie in bucati potrivit de mari si se scot samburii. Se face in cratita de dulceata un sirop din apa si zahar. Se fierbe siropul, se ia spuma cand clocoteste si se fierbe in continuare pana se leaga. Se ia cratita de pe foc, se pun portocalele, se lasa 10 minute in sirop, apoi se pun la fiert pana se leaga siropul bine. Se pune zeama de lamaie si se ia cratita de pe foc. Se procedeaza mai departe la fel ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri.





Alte retete recomandate:


Dulceata de zmeura


Dulceata de visine


Dulceata de caise
Incearca si Dulceata de cirese amare
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.