Dulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si prajituri.
Dulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si prajituri. Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.
A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul cade greu de pe lingura).Sucul de lamaie il adaugam la 30 de minute de cand incepe sa fiarba.
Punem dulceata din fructe de padure in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.
Presaram putin praf de aspririna peste dulceata din fructe de padure, apoi punem capacul. Astfel rezista mai mult in timp. Pofta buna va doresc!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi era tare dor de niste peste, asa ca am facut o plachie de crap, buna de sa te lingi pe degete.
Plachie de crapIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii