Dulceata

Reteta Gem de caise si levantica

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 5h:45m 
Softculinar postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu gem si nuca (de post)"
 
>
Gemul de caise si levantica are un gust deosebit de delicios, merita incercat! Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete.

ingrediente

   800 grame de caise
   1 lingurita flori de levantica
   500 grame de zahar
   150 ml de pectina
   1 ramura vanilie

mod de preparare

Gemul de caise si levantica are un gust deosebit de delicios, merita incercat!




Opareste caisele, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete.
Amesteca intr-un bol cubuletele de caise cu zaharul, adauga vanilia si lasa-le sa stea timp de 4 ore pana se lasa zeama fructelor. Trece amestecul rezultat printr-o sita.
Pune florile de levantica intr-un saculet de tifon.
Pune piureul rezultat la fiert impreuna cu levantica si pectina.
Fierbe la foc mediu timp de 15 minute amestecand din cand in cand.
Scoate pungulita de levantica si umple borcanele, inchide-le ermetic si aseaza-le cu gura in jos pana se racesc.
Levantica este o planta foarte aromata.


Foloseste cu moderatie levantica pentru gemul de caise, este foarte parfumata si s-ar putea sa deranjeze daca aroma e prea puternica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Softcolours.

Incearca si Dulceata de zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si levantica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.