Dulceata

Reteta Gem gustos de piersici

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
beatricecristian postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu gem si nuca (de post)"
 
Gemul de piersici este delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de gem de fructe aveti nevoie de 1kg de piersici.

ingrediente

   1 kg pulpa de piersici
   1 kg zahar
   1 lamaie.

mod de preparare

Gemul de piersici se face foarte simplu. Se spala piersicile, se decojesc, se inlatura samburii si se taie felii. Se pun piersicile intr-un vas emailat, se adauga zaharul si se pune la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit, amestecand incet din cand in cand. Piersicile se pot marunti cu mixerul vertical. Cand gemul este legat, se adauga zeama de lamaie.
Lasam la foc pana cand totul este fiert si are un continut gelatinos. Gemul de piersici se pune in borcane, se inchid ermetic si se lasa cu gura in jos aproximativ 1 ora.


Gemul de piersici se serveste unsa pe paine, umplutura la clatite sau la prepararea unor prajituri.

Incearca si Gem de prune dulci
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem gustos de piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.