Dulceata

Reteta Peltea de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa.

Se adauga cateva mere cretesti rosii, taiate in 4.

ingrediente

   2kg gutui
   4-5 mere rosii
   1 kg de zahar la 1 l zeama in care au fiert gutuile
   4 l apa

mod de preparare

Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa.





Se adauga cateva mere cretesti rosii, taiate in 4. Se lasa la fiert aprozimativ 1 ora, la foc mic, pana ce gutuile sunt atat de moi incat pot fi strapunse usor cu coada unui chibrit.





Se strecoara zeama printr-o sita deasa, fara sa se apese pe fructe. DUpa aproximativ 20 de minute, se strecoara din nou.





La un litru de apa limpezita, se pune 1 kg de zahar si se lasa la fiert, la fic mic, pana cand pelteaua e bine legata.
Pofta buna!





Gutuile nu trebuie curatate de coaja si de cotor deoarece contin o mare cantitate de materie gelatinoasa (denumita si pectina)





Acest preparat se poate servi si copiilor in varsta de 1 an.





Alte retete de mancare pentru copii
Incearca si Dulceata de gutui
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.