Dulceata

Reteta Peltea de lamai (Lemon curd)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena.
Se pune compozitia rezultata pe foc (flacara medie) ptr. 1

ingrediente

   4 lamai mari (coaja si zeama lor)
   4 oua
   350 gr. zahar
   200 gr. unt (taiat cubulete)
   o lingura cu varf de maizena

mod de preparare

Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena.


Se pune compozitia rezultata pe foc (flacara medie) ptr. 10-15 minute.


NU lasati sa fiarba!.


Se amesteca continuu pana cand compozita se ingroasa si devine cremoasa.


Turnati in borcanse sau in ce vreti sa-l pastrati.


Se poate pastra la frigider 2-4 saptamani sau la congelator 1 an.
Reteta Lemon curda fost propusa de Mudjahista





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Gem de gutui cu migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de lamai (Lemon curd)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.