Conserve de iarna

Reteta Tocana de legume cu dovlecei

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
gatire reteta 1h:30m 
panni postat de
Postat pe: 02-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa fac si pentru iarna. Va recomand sa folositi dovlecei si la zacusca ,pe linga vinete pentru ca sunt mai usor de digerat .

ingrediente

6 portii

   1/2 l ulei
   1 kg ceapa
   1 kg morcovi
   2 kg ardei capia si gogosari
   3 kg dovlecei :dupa ce au fost curatate
   500 g orez
   Frunze de patrunjel
   marar
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Spalam legumele, ardeii se sterg si se coc in cuptor , dovleceii ii taiem cubulete, punem sare pe ei si lasam sa stea 30 minute ca sa lase zeama.
Ardeii cand sunt copti curatam de coaja si cotore si taiem fasii.
Morcovii se dau pe razatoarea mare .
Rosiile se curata de coaja ( se scufunda in apa fierbinte ,apoi in apa rece ) se taie cubulete , se pun in strecuratoare pana la folosire .
Ceapa se taie marunt .
Orezul se spala in 3-4 ape alternand apa rece cu apa calada , apoi se pune la fiert in apa rece( de 3 ori cantitatea de apa ) de la inceputul fierberii lasam 10 minute sa clocoteasca , apoi stingem focul si acoperim cu capac lasam sa stea 20-30 minute dupa care clatim cu apa rece si strecuram .Spalam 12-13 borcane 700 g si punem in cuptor pentru sterilizare .Aceste operatiun tin de pregatire , acum sa trecem la gatit .
Intr-o cratita incapatoare ( 15 l) incingem uleiul si adaugam ceapa taiata marunt .Lasam sa se caleasca pana cand devine galben auriu ,adaugam morcovii razuiti amestecam 5- 6 minute apoi adaugam o cescuta mica de apa , acoperim cu un capac si lasam sa fiarba in continuare inca 10-15 minute .Adaugam ardeii cu gogosarii , amestecam, dupa care punem dovleceii si rosiile scurse , acoperim si lasam sa fiarba sub capac 30-40 minute .Cand scade zeama punem orezul si mai fierbem 15 minute , se condimenteaza cu sare, piper si frunze de patrunjel si marar . Se stinge focul si se pune fierbinti in borcane incalzite bine in cuptor. Se fileteaza si se pune intre paturi se lasa pana a doua zi. Pentru mai multa siguranta a doua zi se pune iarasi la sterilizat in baie de apa , fierbem 20 minute de cand incepe sa fiarba , apoi iar acoperim cu paturi si lasam sa se raceasca .Se eticheteaza si pot fii puse in camara.
Incearca si Vinete cu ardei gras
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.