O reteta rapida ,fara conservanti si fara fierbere.
mod de preparare
Spalam foarte bine gogosarii, ii lasam sa se scurga si cand sunt uscati ii taiem in patru si le scoatem cotoarele si semintele dupa care ii punem intr-un lighenas.
Combinam, intr-un castron otetul cu zaharul si sarea, amesecam bine pana cand acestea se topesc si se formeaza o solutie.
Turnam peste bucatile de gogosari solutia de otet, sare si zahar, acoperim si lasam pana a doua zi. Mai amestecam din cand in cand in vasul in care se afla gogosarii astfel incat acestia sa se cuprinda. Peste noapte ei vor lasa zeama mai multa.
A doua zi separam gogosarii de solutia de otet in care au stat si ii punem in borcan curat.
Adaugam in borcan bucatile de gogosari, cat mai aproape unele de altele (mai inghesuite) si din loc in loc, intre ele adaugam bucati de hrean si frunze de telina iar la sfarsit pune si cateva bobite de mustar si piper. Strecuram zeama in care au stat gogosarii peste noapte.
Turnam zeama in borcan pana cand gogosarii se acopera.Turnam zeama in borcan pana cand gogosarii se acopera.Inchidem borcanul cu capacul respectiv si-l putem pune la pastrat in camara peste iarna.
Este important sa folosim otet din vin de 9 grade pentru a putea conserva cu succes gogosarii! De asemenea folositi doar sare mare, grunjoasa, speciala pentru muraturi.
Strecuram zeama (solutia in care au stat gogosarii peste noapte) deoarece gogosarii vor mai lasa unele impuritati care in borcan vor putea fermenta.
Otetul nu il diluam cu apa deoarece, lasat peste noapte impreuna cu gogosarii, acestia vor lasa ei singur multa zeama si in final lichidul rezultat va fi suficient pentru a conserva gogosarii in borcane.
Incearca si Ardei iuti in otet
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve in otet
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe