Pentru ca avem probleme cu tensiunea, pentru ca medicul mi-a sps ca muraturile reprezinta cel mai mere pericol pentru persoanele cu astfel de probleme, dar mai ales pentru ca-mi plac foarte mult, am hotarat sa schimb reteta si sa nu mai pun sare. Sunt foarte bune, usor acidulate, nu se deosebesc cu nimic, doar ca nu au sare.
In primul rand se pune apa intr-o oala si se lasa la fiert, iar dupa ce a clocotit 2-3 min, se da deoparte sa se raceasca.
Se pune drojdia intr-un tifon curat, se leaga precum o bocceluta si se lasa deoparte. Muraturile spalate, legumele curatate, spalate si taiate, usturoiul curatat si taiat daca este mare, apoi se pun in borcan intercalat gogonele, legume, usturoi, marar si frunze de telina; la mijlocul borcanului se pune saculetul cu drojdie, apoi se continua cu restul,deasupra fiind mararul si telina.
Se toarna apa rece peste muraturi, se acopera borcanul cu capac si se lasa in bucatarie la loc caldut si in fiecare zi se vantura cu un furtun mic sau cum stie fiecare.
Prin vanturare drojdia se dizolva si-si face treaba in continuare; daca timp de o saptamana nu a reusit sa se dizolve, se procedeaza in continuare mai multe zile. Se depoziteaza apoi in camara si se consuma la nevoie. Sa va fie de folos!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii