Dupa cum bine stiti, zacusca e o reteta clasica, ce se poate pastra la borcan, spre deliciul a mii de familii de romani.
Iata o reteta pentru una dintre cele mai faimoase mancaruri ale romanilor: zacusca clasica de ardei si gogosari. Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte. Se curata morcovul si se taie felii, de asemenea se taie ceapa pestisori. Morcovul si ceapa se prajesc usor in ulei si, cand s-au muiat, se pun in sosul de rosii, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si se potriveste gustul sarat. Aceasta zacusca clasica de ardei si gogosari se poate pastra si pe iarna. Pentru aceasta, cand este gata, se pune in borcane care se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se fierb o jumatate ora intr-un vas cu apa.
Zacusca clasica cu ardei si gogosari se poate servi imediat sau se poate pastra la borcan.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAzi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...
Desert crema de zahar arsOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii