Zacusca

Reteta zacusca de ciuperci, varianta hibernala

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Zacusca de vinete"
 
Cu mixerul am tocat mai intai morcovul si apoi am pus si ceapa peste. Legumele trebuie maruntite mai bine decat intr-o mancare oarecare ca sa se lege

ingrediente

   cozile de la 800gr champignoane+4 ciuperci
   2 morcovi
   5 cepe potrivit de mari
   2 lingurite de pasta iute de ardei rosii
   2 lg bors
   2 lg suc de rosii
   1lgt zahar
   un praf de piper verde
   sare
   50 ml ulei

mod de preparare

Cu mixerul am tocat mai intai morcovul si apoi am pus si ceapa peste. Legumele trebuie maruntite mai bine decat intr-o mancare oarecare ca sa se lege mai bine, ca la zacusca.

Le-am pus la prajit in tigaie+ sare.

Am tocat si ciupercile + cozile, si la tigaie si ele.

Cand a scazut zeama pe care si-o lasa legumele se adauga pasta de ardei iute (puteti inlocui cu 2lgt cu bulion+ niste ardei iute rosu, tocat foarte fin).

Pana aici nimic anormal, are un gust bun, dar nu-i desavarsit. Este dulce, putin salcie.

Ca sa-i invie gustul picant trebuie adaugata o substanta acra si apoi corectata cu putin zahar. Acreala s-a nimerit de data asta niste bors (ca prestam alaturi o ciorba), dar pot fi si cativa stropi de zeama de lamaie. Am pus 2 lg de bors, 2 lg suc de rosii si am desavarsit-o cu o lingurita cu zahar. I-am zburat si piperul, le-am lasat sa se imprieteneasca 2-3 min, timp in care s-a evaporat lichidul, dar a ramas gustul. Si nici nu va imaginati ce gust bun poate sa dea combinatia asta.

Asa-i finalul, langa niste ghebe la otet.





Pofta buna!



Reteta zacusca de ciuperci, varianta hibernala a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Incearca si Zacusca de vinete cu miere
Daca ti-a placut reteta noastra "zacusca de ciuperci, varianta hibernala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Zacusca

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.