Dovlecei conservati pentru salata

Dovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei conservati pentru salata

Ingrediente

  • 1 kg dovleciei foarte tineri si fragezi
  • frunze de telina
  • 2 cepe albe
  • Pentru solutia de conservare:
  • 1 pahar otet de 9 grade
  • 3 pahare de apa
  • sare grunjoasa neiodata (cate o lingura pentru fiecare litru de lichid)
  • 1 lingura zahar brun (sau miere de albine)
  • 1 lingura boabe de piper negru
  • 1/2 lingurita boabe de mustar

Mod de preparare

Speli dovleceii foarte bine, ii tai in felii subtiri de circa 5 mm si ii asezi in borcane de 800 sau 400 g (in functie de utilizare). Printre feliile de dovlecei presari frunze tocate de telina si rondele de ceapa. Intr-un vas emailat, diluezi otetul cu apa. adaugi cate o lingurita de sare neiodata pentru fiecare litru de lichid, zaharul brun (sau miere de albine), piperul boabe sau boabe de mustar. Aduci solutia la punctul de fierbere si, dupa 2-3 clocote, o torni fierbinte peste dovleceiii din borcane. Ai grija sa nu se sparga borcanele.
Infiletezi capacele si lasi borcanele la loc cald pana se racesc bine, apoi le asezi in camara, la loc bine aerisit, dar fara lumina, pana in momentul folosirii. Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.


Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Compot de prune in otet
1
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Punch de lamaie
2
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Prajitura cu afine pentru copii
3
Retete culinare

Prajitura cu afine pentru copii

O minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂

Prajitura cu afine pentru copii
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
4
Mancaruri de post

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla...

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
Ananas cu pui
5
Mancaruri cu carne

Ananas cu pui

Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...

Ananas cu pui
Parteneri
Negresa de post cu seminte de rodie
Bucataras.RO

Negresa de post cu seminte de rodie

desert de post

Negresa de post cu seminte de rodie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni