Dovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.
Speli dovleceii foarte bine, ii tai in felii subtiri de circa 5 mm si ii asezi in borcane de 800 sau 400 g (in functie de utilizare). Printre feliile de dovlecei presari frunze tocate de telina si rondele de ceapa. Intr-un vas emailat, diluezi otetul cu apa. adaugi cate o lingurita de sare neiodata pentru fiecare litru de lichid, zaharul brun (sau miere de albine), piperul boabe sau boabe de mustar. Aduci solutia la punctul de fierbere si, dupa 2-3 clocote, o torni fierbinte peste dovleceiii din borcane. Ai grija sa nu se sparga borcanele.
Infiletezi capacele si lasi borcanele la loc cald pana se racesc bine, apoi le asezi in camara, la loc bine aerisit, dar fara lumina, pana in momentul folosirii. Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.
Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinatePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataUn tort delicios si racoros, ca tot e toamna frumoasa si calduroasa! :D
Desert tort diplomat cu doua creme
Comentarii