Se freaca ouale cu untul sau margarina, se adauga praful de copt, zaharul si faina cit este necesar pentru a se forma o coca...
Fursecuri cu nuci si untSe amesteca totul intr-un castron, se freaca putin, se toarna o foaie subtire in tava unsa cu unt. Se da la cuptor. Dupa...
Biscuiti cu anasonSe aseaza pe un platou un rind de piscoturi inmuiate in coniac diluat, se asterne deasupra un strat subtire de dulceata, apoi...
Tort din piscoturi de sampanie cu dulceataSe bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos,...
Prajitura cu nuca de cocosSe framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm,...
Triunghiuri cu marmeladaUntul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Prajitura cu gem si cacaoSe bate cu telul oul intreg, cu zaharul si smintina. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si vanilia. La sfirsit, se...
Chec cu smintina si rahatSe pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia...
Budinca de ciocolataAlbusurile se bat spuma. Se pune zaharul si se bate din nou pina cind se intareste spuma, dupa care se adauga vanilia, nucile...
Chec din albusuri si nuciSe inmoaie biscuitii in laptele indulcit amestecat cu romul. Se aseaza unul linga altul pe un platou lung, se presara cu...
Tort cu biscuiti si cu nuciSe stropesc piscoturile cu lapte indulcit si cu putin rom. Se aseaza unul linga altul pe un platou si se alterneaza cu crema...
Tort de piscoturi si cu romSe dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita,...
Prajitura cu brinzaSe amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o...
Sarlota de ciocolata cu nucaSe framinta un aluat din faina, ou, praf de copt, margarina, zahar si sare. Se opreste 1/3 din aluat, restul se intinde...
Prajitura berlinezaSe curata bananele, se taie in felii, se stoarce portocala peste ele si se amesteca cu zaharul pudra.
Salata de banane cu suc de portocaleCaisele se curata de coaja, li se scot simburii si se pun intr-o compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de...
Salata de caise cu vin albSe framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate...
Cornulete cu marmeladaFaina se freaca cu margarina. Se adauga celelalte ingrediente si se framinta un aluat care se da la rece 2-3 ore. Dupa 3 ore,...
Prajitura cu marmelada si lamiieSe amesteca brinza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se...
Budinca din brinza de vaciSe freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, nucile macinate, apoi faina si scortisoara. Se intinde o foaie si se taie in...
Stele cu scortisoaraSe face un sirop din apa si zahar, in care se pun sa dea in clocot piersicile descojite si taiate in doua. Dupa 2-3 clocote,...
Salata de piersiciSe freaca zaharul si ciocolata calduta pina cind se ingroasa compozitia. Se adauga faina, vanilia, nucile si se amesteca...
Chec cu ciocolataSe freaca bine galbenusurile cu zaharul si putina sare, se adauga faina, coaja si zeama de lamiie. La sfirsit, se...
Budinca de lamiieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacAm facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...
Tort din turta dulceEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoaUn tort pregatit cu mare drag si multa iubire pentru a fi daruit unei persoane speciale din viata mea...Racoros, cremos,...
Tort cu crema de vanilie, visine si piersiciDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri