Cu un cutit special, se scoate casuta cu simburi si o parte din miezul fiecarui mar. Se combina untul cu zaharul si se umple...
Mere la cuptorSe bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul...
Fursecuri din albusuriSe cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul...
CiupercuteSe iau jumatati de prune uscate. Se pun in apa sa se hidrateze, dupa care se aseaza pe platou sau farfurie. In fiecare...
Ochi de monstruletSe incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie...
Chec cu miereSe imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de...
Savarina cu portocalaSe bat albusurile spuma tare, apoi se pun cu vasul respectiv pe foc, pe o tabla groasa si se bat in continuare, adaugind...
Fursecuri simple, cu nucaSe amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framinta foarte bine si se...
Covrigei parfumatiSe incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina...
MinciuneleSe curata nucile si se pun pentru 10 minute intr-o tava in cuptorul fierbinte, dar fara foc. Se amesteca de 2-3 ori si, cind...
Alvita cu miereSe freaca zaharul cu ouale, se adauga laptele si amestecind mereu se tine pe foc pina incepe sa fiarba. Se ia apoi de pe foc...
Crema de vanilie cu lichiorSe freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pina cind se albesc. Se adauga pesmetul cernut prin sita deasa, apoi...
Tort de vanilieSe prepara la fel ca si crema de cafea, cu deosebirea ca in loc de cafea se pune in laptele care clocoteste, 100 gr....
Crema de ciocolataIntr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa...
Crema de cafeaOrezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte, se...
Budinca de orez cu stafide si ouaSe toarna in cratita 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga zaharul. Se desface intr-un pahar cu lapte...
Crema de lapteSe curata merele de coaja si se taie felii subtiri. La fel se taie felii subtiri si piinea alba, nu foarte proaspata, se...
Budinca de mere cu scortisoareCand vrem sa pregatim aperitive gustoase, putem prepara budinca de piine. Pentru aceasta reteta avem nevoie de paine, lapte...
Budinca de piineCiocolata se rupe in bucati, se pune intr-o oala mica si se topeste la bain-marie. Cind s-a topit ciocolata, se freaca cu...
Glazura de ciocolata cu albus de ouSe ia fiecare felie de portocala cu o scobitoare si se scufunda in siropul fierbinte. Astfel "imbracate", portocalele se pun...
Portocale zaharisiteSe unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu...
Budinca DiplomatSe pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se...
Cozonac simplu cu nuca sau cu macIntr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se...
Placinta cu mere cu doua tipuri de aluatSe bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Se adauga galbenusurile si untul moale (topit, dar rece),...
Fursecuri ornateSe scoate miezul merelor. Se pun merele in vas termorezistent si se toarna deasupra putin unt topit. Se amesteca piersicile...
Mere coapte cu miere si piersiciSe freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga pesmetul, nuca, zaharul...
Tort cu nucaSe framinta toate ingredientele la un loc (fara cele incluse la Crema), se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se...
Tort CabanaMerele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar si...
Tort cu mere si crema de zahar arsSe separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se...
Tort cu mere si dulceataSe spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama...
Sufleu cu brinza de vaciIntr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se...
Sufleu de lamiieSe pune apa la fiert, se adauga zaharul, aromele, apoi ouale batute si combinate cu lapte praf, gelatina, ce a fost dizolvata...
Crema la paharSe fierbe zaharul intr-un litru de apa. Dupa ce s-a legat, se adauga merele curatate si taiate felii, se fierb bine, apoi se...
Sufleu de mereIntr-un castron, se bat ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pina cind zaharul este complet topit. Se adauga apoi...
Inghetata vanilataSe amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul,...
Inghetata de ciocolata cu romIntr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in...
Tort de portocale cu rom si piscoturiSe amesteca toate ingredientele si se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cine...
Prajitura cu marmeladaIntr-un castron foarte curat, se bat albusurile, se adauga zaharul si romul pina cind spuma se tine de tel. Se adauga...
Cornete cu nucaBlatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt....
Prajitura "Ambasador"Tiramisu reţetă clasica Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se...
Tiramisu reţetă clasicaIntr-un castron, se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar. In compozitie, se adauga nucile si albusurile batute spuma....
Prajitura cu cremaSe freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se incorporeaza in compozitie unul cite unul galbenusurile si se...
Prajitura cu fructeSe unge cu unt o cratita, apoi se tamponeaza cu zahar. Se spala merele, se taie in felii subtiri si se pun in vasul pregatit....
Tarta cu mereIntr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pina se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele,...
Prajitura cu caiseSe bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, o lingura de rom. Cind compozitia se tine de lingura (tel), se...
Inghetata din sucuri de fructeSe spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...
Inghetata cu caiseIntr-un vas curat, se pregateste un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, se adauga coaja de la...
Inghetata de lamiieIntr-un castron curat se pune untul si se freaca cu o lingura de lemn pina devine o crema usor spumoasa. Se incorporeaza unul...
Prajitura cu cirese si lamiieSe fierbe laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, se pune...
Budinca de lamiie cu zahar arsPortocala se spala si se sterge, dupa care se stoarce sucul. Galbenusurile se freaca cu zahar intr-un castron. In aceasta...
Budinca de gris cu aluneSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiAm primit o provocare și cum sunt Bucătăraș Minunat, nu puteam dezamăgi colegele;) Mi-a sărit în ochi :D Prăjitura cu...
Prăjitură cu nucăDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri