Se freaca bine timp de ½ ora ouale cu zaharul bine pina cind se face o spuma, amestecind numai intr-un singur sens pina cind...
Chec cu nuci si iaurt
Se fierbe orezul in apa (3 masuri de apa la 1 masura de orez). Se adauga zaharul vanilat, laptele si galbenusurile si se...
Budinca de orez
Din zahar, vin si coaja de lamiie se fierbe un sirop gros. Cald, se toarna peste capsunile curatate, spalate, scurse pe sita...
Salata de capsuni cu vin rosu
Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp...
Tort cu capsuni
Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se adauga laptele rece. Se...
Inghetata de punci (rom)
Galbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....
Prajitura cu alune si cacao
Se freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...
Tort de ciocolata cu portocale
Cu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La...
Prajitura cu vanilie si nuci
Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute...
Prajitura cu gem
Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas. Albusurile se...
Lapte de pasare
Se amesteca bine toate ingredientele cu exceptia fainii, care se adauga la sfirsit. Se pune atita faina cit sa se obtina o...
Pesmeciori cu caimac
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, apoi alunele si faina, amestecind bine, cu o lingura de...
Coronite cu alune
Untul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga alunele si faina si se amesteca bine. Pe o tava presarata cu faina se pun...
Prajitura cu alune si zahar vanilat
Se freaca bine toate ingredientele de mai sus. Aluatul obtinut se ruleaza pe planseta presarata cu faina, se acopera si se...
Cornulete cu alune
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul batut bine, faina, cacaua si coaja de lamiie. Se framinta bine, se intinde o...
Biscuiti cu cacao
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pina cind se obtine o spuma tare. Se...
Bezele cu cafea
Jumatate din cantitatea de zahar se face caramel si se stinge cu un pahar de apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas,...
Prajitura neagra
Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu telul timp de 5 minute. Continuind sa se bata, se adauga...
Chec in doua culori
Se da brinza de vaci prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si coaja de lamiie. Se aseaza apoi pe o farfurioara cu...
Crema de brinza de vaci cu biscuiti
Se amesteca bine impreuna toate ingredientele pina se leaga. Din aceasta compozitie, se formeaza cu mina bile rotunde, de...
Biscuiti cu nuci si romAceasta reteta de prajitura este, dupa cum ii spune si numele, rapida, in plus este aromata si suculenta de la delicioasele...
Prajitura rapida cu cireseSalata de pepene galben este racoroasa si delicioasa. Pentru aceasta reteta de salata de fructe aveti nevoie de doua sau trei...
Salata de pepene galben
Se freaca untul cu zaharul vanilat, se adauga galbenusurile si faina, pina se obtine o coca moale, din care se fac pesmeti...
Pesmeti pentru ceai
Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce...
Strudel cu mere
Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat,...
Cozonac trandafir cu lapte si miere
Se coc merele la cuptor intr-un vas smaltuit, se dau prin sita si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un vas inoxidabil si se...
Crema de mere cu albus
Se freaca untul cu zaharul pina cind devine spumos. Se adauga oul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se pune faina. Se...
Tarte cu struguri
Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rind galbenusurile, amestecind bine dupa fiecare si faina care a fost...
Chec cu smintina
Ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la bain-marie,...
Inghetata de alune cu ciocolata
Se freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti...
Prajitura cu gratii
Se obtine un aluat destul de consistent din care se pot face prajituri cu diferite umpluturi, brinza de vaci, mere, marmelada.
Aluat cu morcovi
Se freaca untul spuma, se adauga galbenusul, zaharul, zeama si coaja de lamiie, faina, pina devine o coca moale. Se intinde o...
Fursecuri cu lamiie
Se intinde foaia de strudel pe masa si se stropeste cu unt cald, apoi se presara pe deasupra nuca pisata sau data prin...
Strudel cu nuci
Se inmoaie ciocolata in foarte putina apa calduta. Se adauga galbenusurile, zaharul si albusurile batute spuma. Intre doua...
Tort de ciocolata cu biscuti de cacao
Untul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile trecute prin sita, esenta de migdale si, la sfirsit, se pune faina...
Biscuiti cu esenta de migdale
Capsunile proaspete, alese, se bat cu zaharul si albusul pina se obtine o spuma tare.
Spuma de capsuni
Se amesteca iaurtul cu zaharul si foaia de gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa calda. Se...
Crema de iaurt
Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si coaja rasa de lamiie. Se amesteca totul cu faina, nucile si albusurile batute...
Prajitura cu nuci si lamiie
Se fierbe grisul in lapte si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu galbenusul frecat cu zaharul, albusul batut spuma si...
Budinca de gris
Orezul, curatat si spalat, zaharul si coaja de lamiie se pun sa fiarba in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba incet pina...
Orez cu lapte si dulceata
Visinele spalate, curatate de codite si simburi se paseaza prin sita. Simburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb...
Inghetata de visine
Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se...
Cozonac trandafir cu vanilie si nuci
Se bat ouale intregi si zaharul, cu telul, pina se face o spuma. Se adauga treptat uleiul si la sfirsit faina, laptele, coaja...
Prajitura cu ulei si fructe
Salam de biscuiţi reţetă. Untul se amesteca, la foc redus, cu zaharul, pina devine spumos. Se adauga pe rind...
Salam de biscuiţi reţetă
Se freaca untul cu zaharul pina cind compozitia devine spumoasa. Se adauga vanilia si faina, apoi se framinta si se da la...
Prajiturele vanilate
Se amesteca totul, se adauga atita faina cit este necesar ca sa intinda o foaie, se presara pe ea zahar si citeva nuci...
Pesmeti melci
Se aseaza biscuitii intregi pe un platou dreptunghiular, se stropesc cu cafea indulcita, se ung cu un strat de serbet frecat...
Tort de biscuiti cu serbet
Se freaca untul cu zaharul, se adauga nucile, faina, oul si lamiia. Se intinde o foaie si se taie in formele dorite. Se coc...
Fursecuri cu nuci si lamiie
Se cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smintina si sarea. Se framinta un aluat care se da la...
Cornulete cu smintina si rahat
Se amesteca bine toate ingredientele, se intinde o foaie, se taie, cu paharul imbibat in faina, rotocoale subtiri sau alte...
Pesmeti cu smintina
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc