Ali-Baba si cei patruzeci de hoti

Ali Baba si cei 40 de hoti nu este altceva decat o prajitura delicioasa cu crema si multe fructe, decorata intr-un mod ingenios si atractiv pentru copii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ali-Baba si cei patruzeci de hoti

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • zahar vanilat
  • un pic de sare
  • 50g migdale macinate fin
  • 150g faina (sau 75 g faina si 75 g frumina
  • un ingredient care inlocuieste faina in prajituri pentru a o face mai fina)
  • 1 praf de copt
  • 50g unt sau margarina
  • Pentru umplutura si decor:
  • crema de vanilie
  • 250g ricotta(branza de vaci)
  • 240g piersici din compot
  • 2-3 kiwi
  • 500g capsuni
  • o punga jeleu de fructe
  • o lingurita de crema de ciocolata

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 4 linguri de apa si zaharul pana devine o crema densa. Separat se bat albusurile. Se amesteca cele doua creme, apoi se adauga faina amestecata cu frumina, praful de copt si, la urma, untul topit. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, apoi se toarna compozitia. Se baga in cuptorul preincalzit. Se face o crema de vanilie care trebuie sa fie grosuta, se adauga ricotta si se intinde peste blat. Se orneaza. Deasupra se pune gelul de fructe (gelatina) si se da la rece. Cand s-a racit, se deseneaza ochii si gura hotilor.


Reteta Ali-Baba si cei patruzeci de hoti a fost propusa de bereea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc