Cornulete cu nuca

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cornulete cu nuca sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuca, untura, galbenusuri, albusuri, faina, praf de copt, zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g untura sau unt
  • 1/2 pahar zanar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou In­treg
  • 1 albus batut (in total 4 oua)
  • 2—3 linguri nuci pisate
  • faina cat cuprinde
  • 4 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • vanilie.

Mod de preparare

Se topeste untul sau untura. Cand este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rand trei galbenusuri, apoi oul intreg, apa, vanilia si praful de copt. Se amesteca bine compozitia apoi se pune faina si se framanta un aluat care sa nu fie prea tare.

Se taie cate o bucatica de aluat, careia i se da forma unui cornulet. Se aseaza cornuletele pe tava de copt la distanta apreciabila (cresc la copt), se unge fiecare cu albus batut si se presara cu nuci pisate.


Cand se scot din cuptor, se tavaleste fiecare eornulet prin zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Pasca cu branza

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc