Cornulete cu nuca

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cornulete cu nuca sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuca, untura, galbenusuri, albusuri, faina, praf de copt, zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g untura sau unt
  • 1/2 pahar zanar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou In­treg
  • 1 albus batut (in total 4 oua)
  • 2—3 linguri nuci pisate
  • faina cat cuprinde
  • 4 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • vanilie.

Mod de preparare

Se topeste untul sau untura. Cand este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rand trei galbenusuri, apoi oul intreg, apa, vanilia si praful de copt. Se amesteca bine compozitia apoi se pune faina si se framanta un aluat care sa nu fie prea tare.

Se taie cate o bucatica de aluat, careia i se da forma unui cornulet. Se aseaza cornuletele pe tava de copt la distanta apreciabila (cresc la copt), se unge fiecare cu albus batut si se presara cu nuci pisate.


Cand se scot din cuptor, se tavaleste fiecare eornulet prin zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Pasca cu branza

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori